• 12.08.24, 10:02

Liisi Särglepa juhitava ühingu eestvedamisel alustab juba teine lend keevitusinsenere

Üks põletav ja igipõline teema, millest majanduse pidurina pidevalt räägime, on inseneride puudus. Ning siin ei erine keevitustööstus teistest sektoritest. Keevitusinseneride põud oli muutumas juba kriitiliseks, kirjutab keevitusinsener ja Eesti Keevitusühingu juht Liisi Särglep.
Eesti Keevitusühingu üheks eesmärgiks on tõsta meie keevitajate taset ja leida koolitusvõimalusi tipptasemel keevitusinseneride koolitamiseks. Pildil ühingu liikmed tutvumas Läti metallitööstusega.
  • Eesti Keevitusühingu üheks eesmärgiks on tõsta meie keevitajate taset ja leida koolitusvõimalusi tipptasemel keevitusinseneride koolitamiseks. Pildil ühingu liikmed tutvumas Läti metallitööstusega. Foto: Eesti Keevitusühing
Keevitusinseneride koolitamine katkes Eestis 2018. aastal. Loomulikult saab õppida välismaal, ka kaugõppes, kuid esiteks on see õpe inglise, soome või mõnes muus keeles ja teiseks lisanduvad märkimisväärsed lisakulud. Ja kõige tähtsam - keerukaid insenerialasid õppides on oluline mõista mehaanika, keemia, füüsika ja matemaatika põhialuseid, tehnoloogiaid ning materjale ning kõige tõhusam on õppida seda kõike vahetus kontaktis õpetajatega oma emakeeles.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele