• 16.10.24, 08:35

Galerii: tööstuse klubis võeti fookusesse Harju Elektri lean-kogemused ja digitaliseerimine

Lean-teekonna alguses on oluline, et ettevõtte juht kaasaks meeskonnaliikmeid eri osakondadest ja tasanditelt, sest see aitab tagada uue mõtteviisi kiirema leviku terves tehases, soovitas Harju Elektri tegevjuht Alvar Sass sel nädalal toimunud Tööstusuudiste korraldatud tööstuse klubis.
Harju Elektris toimunud tööstuse klubis osales ligi 20 huvilist.
  • Harju Elektris toimunud tööstuse klubis osales ligi 20 huvilist. Foto: Harro Puusild
15. oktoorbil toimus järjekordne Tööstuse klubi, kus seekord külastati aasta tehas 2024 tiitli pälvinud Harju Elektrit. Ettevõtte lean-teekonnast, digitaliseerimisest ja arengust rääkisid tegevjuht Alvar Sass ja tarneahelajuht Hardi Kondimäe.
Harju Elekter on viimase kahe aasta jooksul läbinud suure muutuse. Ettevõte ühendas kaks tehas ja tootmismeeskonda, juurutas uue ERP-süsteemi ning võttis erilise tähelepanu alla ka lean-metoodikate juurutamise.
Alvar Sass rõhutas ettekandes, et muutuste elluviimisel ja lean-metoodikate juurutamisel on oluline kaasata inimesi. Sass märkis, et kui ettevõte otsustab alustada lean-metoodikate juurutamist, siis tuleb koolitusele kaasata inimesi eri tasanditelt ja eri osakondadest, sest ainult valitud juhtide koolitamisest jääb väheks ja info ei liigu. Selline lähenemine aitab lean`i olemust ja mõtteviisi kiiremini tehases levitada, mida tagab kiirema arengu.
Ettekandes tutvustati näiteks X-maatriksi kasutamist ja selgitati, et igal üksusel on olemas oma X-maatriks ehk teadmine, milline on konkreetse üksuse roll ettevõtte eesmärkide täitmises ja strateegias. Lisaks oli juttu sellest, kuidas ettevõte pideva parendusega tegeleb ja „napikaid“ kogub – see on ettevõttes aidanud juurutada süsteemi, et vigu märgates hakatakse nendega kiirelt tegelema ja igal veaparandusel on kindel vastutaja.
Veel rääkis tegevjuht digitaliseerimisest ja tegi ülevaate erinevatest tarkvaradest, mida ettevõte kasutab ja selgitas, et ettevõtte suund on pigem erinevate süsteemide vähendamise poole ning näiteks hiljuti juurutas uut ERP-süsteemi, mis asendas varem kasutusel olnud kahte ERP-i.
Oluline on alati meeskonna kaasamine ning targemate ja kiiremate lahenduste otsimine, sõnastas Sass kaks oma kõige olulisemat juhtimispõhimõtet.
Tööstusuudiste järgmine klubi toimub 4. detsembril Orkla Eesti tehases.

Seotud lood

Uudised
  • 23.09.24, 10:59
Galerii | Promens Rõngu tehases jagati Tööstuse klubis parimaid kogemusi automatiseerimisel
Autotööstusele plastikdetaile tootva ja Aasta tehas 2024 tiitli võitnud Promens Rõngu tehases võtsid Tööstuse klubi liikmed fookusesse automatiseerimise ja digitaliseerimise parimad praktikad.
Uudised
  • 29.08.24, 09:24
Tööstuse klubi galerii | Biotehnoloogia tipptaseme masinaid tootva Eesti firma juht: ärge tehke lihtsaid asju
Müügitiim on võtmekoht - klientidega suhtlejate pealt ei tohi raha kokku hoida.
Kui tahate oma ettevõtet muuta, siis ärge tehke lihtsaid asju, sõnas näiteks vaktsiinide loomiseks mõeldud masinate projekteerimise ja tootmisega tegeleva Repligen Estonia juht Madis Unt kolmapäeval ettevõtte uues tehases toimunud Tööstuse klubis.
  • ST
Sisuturundus
  • 09.10.24, 15:36
Better World – RS veebipoe keskkonnasäästlikud valikud
Me kõik tahame anda oma panuse keskkonna heaks, kuid seda pole alati lihtne teha. Ühe suurema elektroonika ja tööriistade edasimüüja, RS’i Better World tootevalik on aga mõeldud just selleks, et oleks kergem teha keskkonnasõbralikke ja usaldusväärseid otsuseid, mis on paremad inimestele, planeedile ja teie ettevõttele.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele