• 12.09.24, 12:18

Minister Keldo: biorafineerijad saavad tänavu riigilt 5 miljonit eurot uuringuteks

Eesti ettevõtetes on teadus- ja arendustegevuste üheks suurimaks kitsaskohaks on puudus protsessiinseneridest tööstuses, mis saab lähiajal ka väga tõsiseks takistuseks kõrgema lisandväärtusega toodete arendamiseks ja turule toomiseks, tõdeti ettevõtjate rakendusuuringute nõukojas.
Rakendusuuringute programmist on teiste seas toetust saanud keemiatööstus Chemi-Pharm. Selle abil loodi ninasprei BioBlock. Tänavu käivitub esimesena täies mahus biorafineerimise suund, milleks valitsus suunas sel aastal 5 miljonit eurot.
  • Rakendusuuringute programmist on teiste seas toetust saanud keemiatööstus Chemi-Pharm. Selle abil loodi ninasprei BioBlock. Tänavu käivitub esimesena täies mahus biorafineerimise suund, milleks valitsus suunas sel aastal 5 miljonit eurot. Foto: Andras Kralla
Meie ettevõtete toodangu lisandväärtuse tõstmiseks on käivitatud kaks toetavat algatust - AS Metroserti loodi rakendusuuringute keskue (RUK) ja Ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutuses toimib rakendusuuringute programmi (RUP). Mõlemad algatused keskenduvad ettevõtete vajadustest lähtuvatele rakendusuuringutele.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele