• 22.08.24, 14:42

Konnimois: 50 gümnaasiumi sulgemine ja noorte ametikooli suunamine on küll radikaalne idee, aga Eestile ainuõige tee

Kuigi töötus kasvab, ei ole masinatööstuses heade töötajate leidmine muutunud lihtsamaks. Radius Machiningu asutaja Veljo Konnimois viitas ka Taavi Kotka sõnadele, et suletaks 50 väikegümnaasiumi ja noored suunataks ametikooli. Mõte on küll radikaalne, kuid eesmärk on juhtida tähelepanu, kui oluline on tugev kutseharidus kvalifitseeritud tööjõu pealekasvus, rääkis tööstusjuht Äripäeva raadios.
Radius Machiningu asutaja ja Eesti masinatööstuse liidu nõukogu juht Veljo Konnimois on kindlalt haridususku. Eestis on vaja kutseharidust tugevalt reformida, rõhutab ta.
  • Radius Machiningu asutaja ja Eesti masinatööstuse liidu nõukogu juht Veljo Konnimois on kindlalt haridususku. Eestis on vaja kutseharidust tugevalt reformida, rõhutab ta. Foto: Liis Treimann
Konnimois märkis, et kuigi tööpuudus on viimase kvartali jooksul tõusnud 8%-ni, ei ole see veel tööjõupuuduse probleemi lahendanud, ettevõtted on endiselt keerulises olukorras ja töötajate leidmine pole muutunud oluliselt lihtsamaks. Ta tõi välja, et ettevõtted on pidanud hoidma töötajaid palgal, isegi kui nende jaoks pole piisavalt tööd. Konnimoisi sõnul võib oodata veelgi raskemaid aegu, kui majanduslangus süveneb. „Ma kardan, et kuna me varvastega veel põhja ei ole puudutanud, siis võib sügis olla veel vähe tumeda tumedamates toonides, kui me kevadel arvasime,“ sõnas ta.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele