• 21.06.24, 13:18

Metalliäri omanike kasumi jaotamise vaidlus lõi pretsedendi

Eduka metallitööstuse Eesti Traadi asutajate ja väikeosanikuks saanud Hannes Rosina dividendivaidlus jõudis riigikohtusse, kes lubab kasumit mõnel juhul jaotada teisiti, kui seadus ette näeb.
Tallinna külje all Lool tegutseva Eesti Traadi asutajad käivad dividendivaidluse tõttu kohut ootamatult omanikeringi sattunud Hannes Rosinaga.
  • Tallinna külje all Lool tegutseva Eesti Traadi asutajad käivad dividendivaidluse tõttu kohut ootamatult omanikeringi sattunud Hannes Rosinaga. Foto: Meeli Küttim
“Lähme pretsedenti tegema. Tundub, et riigikohtuni läheb välja see asi,” ütles Eesti Traadi juhatuse liige Raigo Maandi kohtutee alguses. Ettevõtte advokaadi Maris Vuti sõnul loobki sellel nädalal tehtud otsus pretsedendi.
“Riigikohus selgitas põhjalikult ja esmakordselt dividendi maksmise reegleid ning seda, millistel tingimustel on võimalik dividendi osanike vahel ebaproportsionaalselt jagada,” selgitas ta.
Ootamatu väikeosanik
2022. aasta suvel otsustati Eesti Traadi asutajate Raigo Maandi, Valdo Kooli ja Andres Niineoru häältega jaotada kasumit vastavalt osanike tööpanusele ehk asutajatele igaühele 20 000 eurot, 16,75% osalust hoidva Hannes Rosina Traat Holding OÜ-le aga 805 eurot, mis teeks tema investeeringu tootluseks 6 protsenti, kirjutas Äripäev.
Loe pikemalt Äripäevast.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 26.09.24, 13:15
DSV tegevjuht Alvar Tõruke: oleme tagasi ajas, kus peame hakkama Eestit uuesti leiutama
Eesti ettevõtete jaoks on käes väga keeruline aeg, millele annavad hoogu erinevad maksumuudatused ja üleüldine kiire palgatõus, pärssides eriti tööstus- ja tootmissektori konkurentsivõimet. Logistikaettevõtte DSV Estonia tegevjuht Alvar Tõruke tõdeb, et olukord on veidi sarnane 1990. aastatele, mil Eesti vabaks sai ning tuli hakata oma riiki looma ja leiutama.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele