Swedbanki värskest tööstusuuringust selgus, et toidutööstus on viimaste aastate ettearvamatust majanduskeskkonnast tasapisi toibumas ning ootab käesolevalt aastalt pigem käibe püsimist ja kasumlikkuse paranemist.
Swedbanki toidutööstuse sektori juht Oliver Olt. Foto: Swedbank
Sarnaselt teiste tööstussektoritega on ka toidutootjate jaoks käesoleva aasta suurimaks riskiks kasvanud konkurentsivõimelise hinna tagamine. „Võrreldes paari aasta taguse ajaga on oluliselt kasvanud sisendite hinnad. Teisalt mõjutavad sektorit erinevad regulatsioonid ja neist tulenevad investeerimisvajadused,“ selgitab Swedbanki toidutööstuse sektori juht Oliver Olt.
Swedbanki värskes tööstusuuringus osalenud puidutööstusettevõtjate hinnangul on sektoris jalad põhjas ning käesolevaks aastaks ennustatakse käibe kasvu ning eelmise aastaga sarnast või veidi kasvavat kasumlikkust. Investeeringud on aga jätkuvalt tugevas languses.
Kiiresti muutuvad ajad nõuavad valmisolekut kiireteks arenguteks ka ettevõtetes ning töötajate oskustes. Pidev areng ja enesetäiendus pole tänases maailmas erand, vaid argipäev. Selle eest, et püsida järjel keevitamismaailmas toimuvaga, kannab Eestis hoolt Weldman.