• 25.07.23, 08:53

Kliimakriis teeb suhkru kalliks: hinnaprognoos maitseb mõrult

Põud, viirused, El Niño: suhkru hinna tõusuks põhjuseid jagub ning hinnaralli võib kaasa tuua ebameeldivusi kogu toidusektorile, kirjutab Äripäev.
Möödunud aastal ei saanud Saksamaal suhkrupeedi koristusega kuidagi rahule jääda.
  • Möödunud aastal ei saanud Saksamaal suhkrupeedi koristusega kuidagi rahule jääda. Foto: DPA/Scanpix
Suhkru hind lööb rekordeid: kui veel aasta tagasi maksis tonn valget suhkrut Euroopa Liidus veidi rohkem kui 420 euro tonn, siis tänavu on see kasvanud 80 protsenti, 814 euroni tonni eest, selgub Euroopa Komisjoni turuülevaatest.
Bloombergi andmetel võidakse praegu sügiseseks koristushooajaks sõlmitavate lepingute pealt küsida isegi neljakohalist hinda.
Suhkru hind mõjutab kogu toiduainetööstust ning varude nappus võib tähendada, et väiksematel magusatootjatel võib päris raske hakata.
„Suhkru hinda Euroopa Liidus on mõjutanud koroonakriis, tootmissisendite hinnatõus, sõda Ukrainas ja ebasoodsad ilmastikutingimused,” loetles põllumajandus- ja maaelupoliitika valdkonna peaspetsialist Renata Tsaturjan Äripäevale antud kommentaaris.
Loe pikemalt Äripäevast.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 10.10.24, 14:42
Lihtne lahendus ettevõtte juhile võlgade haldamiseks - Infopanga võlaregister
Ettevõtte juhid puutuvad sageli kokku keeruliste võlgnikega ja hilinenud maksetega, mis võivad mõjutada ettevõtte rahavoogusid ja tekitada täiendavat stressi. Võlgnikega tegelemine on aeganõudev ja koormav protsess, eriti kui sellega kaasnevad pidevad meeldetuletused, vaidlustused ja võlgnike passiivsus. Infopanga võlaregister pakub aga tõhusat lahendust, mis aitab juhtidel hallata võlgnevusi kiiremini ja lihtsamalt, säästes nii aega kui ka närve.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele