Põud, viirused, El Niño: suhkru hinna tõusuks põhjuseid jagub ning hinnaralli võib kaasa tuua ebameeldivusi kogu toidusektorile, kirjutab Äripäev.

- Möödunud aastal ei saanud Saksamaal suhkrupeedi koristusega kuidagi rahule jääda. Foto: DPA/Scanpix
Suhkru hind lööb rekordeid: kui veel aasta tagasi maksis tonn valget suhkrut Euroopa Liidus veidi rohkem kui 420 euro tonn, siis tänavu on see kasvanud 80 protsenti, 814 euroni tonni eest, selgub
Euroopa Komisjoni turuülevaatest.
Bloombergi andmetel võidakse praegu sügiseseks koristushooajaks sõlmitavate lepingute pealt küsida isegi neljakohalist hinda.
Suhkru hind mõjutab kogu toiduainetööstust ning varude nappus võib tähendada, et väiksematel magusatootjatel võib päris raske hakata.
„Suhkru hinda Euroopa Liidus on mõjutanud koroonakriis, tootmissisendite hinnatõus, sõda Ukrainas ja ebasoodsad ilmastikutingimused,” loetles põllumajandus- ja maaelupoliitika valdkonna peaspetsialist Renata Tsaturjan Äripäevale antud kommentaaris.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Tulevikukindel tööstus vajab hooneid, mis on nutikalt planeeritud, energiatõhusad ning lihtsalt kohandatavad vastavalt muutuvatele vajadustele. Need omadused ei taga mitte ainult efektiivset tootmist, vaid aitavad ka hoida püsikulusid kontrolli all ja tagavad hoone pikaajalise kasutatavuse.