Suure jaeketi riiulisse pääsemine pole nii suur probleem, nagu sageli arvatakse, ütleb Põlvas tegutseva Lõuna Pagarite juht Kaire Kivirähk, lisades, et väiketootjate jaoks on väljakutse pigem see, kuidas püüda poekülastaja tähelepanu olukorras, kus suured tootjad katavad massiivse tootmismahuga suure osa riiulipinnast.

- “Kagu-Eestis ettevõtlust pidada on hoopis teistmoodi kui Põhja-Eestis. Riik võiks vähemalt riigihangetes arvestada piirkondliku ettevõtluse toetamisega,“ ütleb Lõuna Pagarid tegevjuht Kaire Kivirähk.
- Foto: Erik Riikoja
Kaire Kivirähk ütleb, et suurte tootjate varju jäämine poekettides on süsteemne puudujääk ja vaja oleks lahendust. „Võib-olla oleks aeg hakata mõtlema eraldi riiulitele väiketootjatele. Täna mahutatakse suurtootjad esimesena ära, väikestele jäävad ülejäägid,“ selgitab Kivirähk.
Intervjuus Tööstusuudistele rääkis Kivirähk ka sellest, kuidas käib uute toodete arendamine, milliste kitsaskohtadega tuleb silmitsi seista ning miks käsitöö ja kohalik tooraine on nende äri tuum.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Toiduliit valis Eesti Parima Pagaritoote 2025, milleks sai Lõuna Pagarite kaerasai jõhvikatega. Põlva pagaritöökoda valmistab parimat pagaritoodet pool tonni nädalas.
Eesti Parima Toiduaine konkursi komisjon hindas kahe päeva jooksul kodumaiseid uudistooteid ja selgitas välja iga toidukategooria võitjad, mis lähevad püüdma parima toiduaine tiitlit. Eile selgusid konkursi hõbemärkide jagamisel 2025. aasta parim liha-, kala-, pagari- ja kondiitritoode.
Teadlik metsamajandamine mitte ainult ei paranda metsade tervist ja elurikkust, vaid tagab ka kvaliteetse puidu tootmise ja majandusliku tulu tulevikus. Jätkusuutlik metsamajandus on võtmetegur kliimamuutuse leevendamisel ja loodusvarade säilitamisel, luues tasakaalu ökoloogiliste, majanduslike ja sotsiaalsete hüvede vahel.