• 03.10.24, 12:00

Tehasejuht: raiskamiste märkamist tasub treenida ja arendusprojekte tuleb alustada jah-inimestega

Saates "Fookuses: tark tööstus" on külas metallitööstuse Leden Estonia tehasejuht Markko Varres, kes on nüüdseks 15 aastat praktiseerinud ka lean-juhtimist. Varres räägib saates oma senisest karjäärist ja jagab nõuandeid, kuidas arendada tootmist tõhusamaks ning juurutada ka lean-kultuuri.
Leden Estonia tehasejuht Markko Varres.
  • Leden Estonia tehasejuht Markko Varres. Foto: Harro Puusild
Varres rõhutab saates, et tehase arendusprojekte pole mõtet suunata tootmisjuhile, sest tootmise kõrvalt ta lisaülesandeid võtta ei jõua. Selle asemel tuleks leida eraldi inimene, kellel on aega arenduse ja raiskamise vähendamisega tegeleda.
„Vaja on võtta väikseid võite ja kiiresti ning näidata tulemusi, sest see tekitab kogu tiimis usku, et lean toimib,“ soovitab ta. „Kui võite ei tule, siis on ka keeruline teha pikki projekte ja loota, et äkki midagi tuleb.“
Lean- või parendusprojekte tuleb alustada jah-inimestega ehk nendega, kes on nõus uuenduse ja muutusega kaasa tulema,“ jätkab Varres, lisades, et just jah-inimesed hakkavad lõpuks pardale tooma ka neid, kes jäävad alguses äraootavale seisukohale.
Varres märgib, et tulemusi peab näitama numbritest ja lõpus tuleb teha ka kokkuvõtteid, mis muutus. „Tulemusi peab jagama ka oma inimestega,“ lisas ta.
Saadet juhib Harro Puusild.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 26.09.24, 13:15
DSV tegevjuht Alvar Tõruke: oleme tagasi ajas, kus peame hakkama Eestit uuesti leiutama
Eesti ettevõtete jaoks on käes väga keeruline aeg, millele annavad hoogu erinevad maksumuudatused ja üleüldine kiire palgatõus, pärssides eriti tööstus- ja tootmissektori konkurentsivõimet. Logistikaettevõtte DSV Estonia tegevjuht Alvar Tõruke tõdeb, et olukord on veidi sarnane 1990. aastatele, mil Eesti vabaks sai ning tuli hakata oma riiki looma ja leiutama.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele