• 18.10.24, 11:55

Swedbank: toidutööstus on väga tundlik sisendhindade kasvule

Kui Eesti toiduainetööstuse jaoks kasvavad sisendhinnad 10%, muutub 5% kasumimarginaaliga toidutööstuse kasum kahjumiks. Teiste tööstussektorite vastupanuvõime on suurem, kirjeldab Swedbanki toidutööstuse sektori juht Oliver Olt toiduainetööstuse stressitesti tulemusi.
Swedbanki toidutööstuse sektori juht Oliver Olt.
  • Swedbanki toidutööstuse sektori juht Oliver Olt. Foto: Swedbank
Seekordses Swedbanki toiduainetööstuse stressitestis otsiti vastuseid küsimustele, kui tundlik on sektor sisendhindade kasvu suhtes ning milline mõju on investeeringutel põhivarasse. Testi tulemus on mõtlemapanev ning toidutööstuse ettevõtetel tasub oma jätkusuutlikkuse teemad tulevikuperspektiiviga üle vaadata.

Seotud lood

Arvamused
  • 17.09.24, 08:31
Sirje Potisepp: toidu- ja joogitööstuse kosumine jääb ajutiseks
Enamik toiduainetööstuse tegevusaladest lõpetasid 2023. aasta kasumiga ja ainsana jäi kahjumisse lihatööstus, kuid arvestades senist kiiret üleüldist hinnatõusu, mis ei rauge ka järgmisel aastal, on Eesti ettevõtete konkurentsivõime jätkuvas languses, kirjutab Toiduliidu juht Sirje Potisepp tänavuse Toiduainetööstuse TOPi kommentaaris.
Uudised
  • 28.05.24, 11:00
Swedbank: toidusektor on tasapisi toibumas
Swedbanki värskest tööstusuuringust selgus, et toidutööstus on viimaste aastate ettearvamatust majanduskeskkonnast tasapisi toibumas ning ootab käesolevalt aastalt pigem käibe püsimist ja kasumlikkuse paranemist.
  • ST
Sisuturundus
  • 29.10.24, 13:19
Weldman toob keevitamismaailma uued põnevad võimalused ning õppemeetodid
Kiiresti muutuvad ajad nõuavad valmisolekut kiireteks arenguteks ka ettevõtetes ning töötajate oskustes. Pidev areng ja enesetäiendus pole tänases maailmas erand, vaid argipäev. Selle eest, et püsida järjel keevitamismaailmas toimuvaga, kannab Eestis hoolt Weldman.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele