• 18.10.24, 11:55

Swedbank: toidutööstus on väga tundlik sisendhindade kasvule

Kui Eesti toiduainetööstuse jaoks kasvavad sisendhinnad 10%, muutub 5% kasumimarginaaliga toidutööstuse kasum kahjumiks. Teiste tööstussektorite vastupanuvõime on suurem, kirjeldab Swedbanki toidutööstuse sektori juht Oliver Olt toiduainetööstuse stressitesti tulemusi.
Swedbanki toidutööstuse sektori juht Oliver Olt.
  • Swedbanki toidutööstuse sektori juht Oliver Olt. Foto: Swedbank
Seekordses Swedbanki toiduainetööstuse stressitestis otsiti vastuseid küsimustele, kui tundlik on sektor sisendhindade kasvu suhtes ning milline mõju on investeeringutel põhivarasse. Testi tulemus on mõtlemapanev ning toidutööstuse ettevõtetel tasub oma jätkusuutlikkuse teemad tulevikuperspektiiviga üle vaadata.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele