• 17.09.24, 08:31

Sirje Potisepp: toidu- ja joogitööstuse kosumine jääb ajutiseks

Enamik toiduainetööstuse tegevusaladest lõpetasid 2023. aasta kasumiga ja ainsana jäi kahjumisse lihatööstus, kuid arvestades senist kiiret üleüldist hinnatõusu, mis ei rauge ka järgmisel aastal, on Eesti ettevõtete konkurentsivõime jätkuvas languses, kirjutab Toiduliidu juht Sirje Potisepp tänavuse Toiduainetööstuse TOPi kommentaaris.
Eesti toidusektori ettevõtted on kaotanud kohti poeriiulitel nii siseriiklikult kui ka välisturgudel, märgib Sirje Potisepp.
  • Eesti toidusektori ettevõtted on kaotanud kohti poeriiulitel nii siseriiklikult kui ka välisturgudel, märgib Sirje Potisepp. Foto: Raul Mee
2023. aasta tõi kaasa toiduainetööstuse taastumise COVID’i ja sõja alguse mõjudest. Enamus toiduainetööstuse tegevusaladest lõpetasid 2023. aasta kasumiga, ainsana jäi kahjumisse lihatööstus. Arvestades aga senist kiiret üleüldist hinnatõusu, mis ei rauge uute maksutõusude valguses tõenäoliselt ka järgmisel aastal, siis Eesti ettevõtete konkurentsivõime on jätkuvas languses ja see ei anna kuigivõrd suurt optimismi tuleviku osas.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele