• 07.10.24, 10:58

Katre Savi: valitsus räägib tööstusest rohkem kui kunagi varem, aga sõnadest üksi ei piisa

Valitsus nimetab tööstust Eesti majanduse alustalaks ja arengumootoriks rohkem kui kunagi varem, aga sõnadest üksi ei piisa, kirjutab Eesti Trüki- ja Pakenditööstuse Liidu juht Katre Savi Infopanga värskes aastareportis.
Mõjuanalüüsid puuduvad, kaasamine on vaid näiline ja rakendamine kohene, kritiseerib Katre Savi valitsuse maksufestivali.
  • Mõjuanalüüsid puuduvad, kaasamine on vaid näiline ja rakendamine kohene, kritiseerib Katre Savi valitsuse maksufestivali. Foto: Erakogu
Eesti majanduslangus on jõudnud kriitilise künniseni, mida kinnitavad erinevad näitajad ja edetabelid. Kriitiliselt murettekitavad on ka Eesti trüki- ja pakenditööstuse 2023. aasta majandustulemused, mis ei erine üldisest majanduspildist, ning languse süvenemisest räägivad ka 2024. aasta esimeste kvartalite esialgsed tulemused.
Millises seisus on trüki- ja pakenditööstus? Infopanga värskes sektori aastaraporti leiad siit.
Eesti trüki- ja pakenditööstus toibus koroonakriisist suhteliselt kiiresti, sh pakendi- ja etiketiturg püsis kasvus ka kriisiaastail. Ettevõtted on teinud märkimisväärseid pingutusi, et tulla toime energiakriisi, sõja-aastate mõju, tarneahelate probleemide ning kasvavate sisendhindade, inflatsiooni ja tööjõukuludega, kuid 2023. aasta tervikuna ning 2024. aasta esimesed kvartalid on osutunud väga raskeks.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele