• 25.09.24, 08:10

Andri Haran: masinatööstuses on põhi peaaegu käes, aga maksurahu ei paista kuskilt

Masinatööstuses on põhi peaaegu käes ja nüüd mõeldakse, kuidas siit edasi minna, aga kui valitsus ütleb, et saabunud on maksurahu, siis tegelikult erinevate tasude tõus täies tempos jätkub, kirjutab Eesti Masinatööstuse Liidu juht Andri Haran Äripäeva Infopanga masina- ja metallitööstuse aastaraportis.
Sektor ootab siseriiklikult stabiilsust majanduskeskkonnale, et saaks keskenduda oma äri arendamisele, eksporditurgude taastamisele ning kasvatamisele, rõhutab Andri Haran.
  • Sektor ootab siseriiklikult stabiilsust majanduskeskkonnale, et saaks keskenduda oma äri arendamisele, eksporditurgude taastamisele ning kasvatamisele, rõhutab Andri Haran. Foto: Johanna Adojaan
Eesti masinatööstuse olukord on selles mõttes stabiilne, et põhi on peaaegu käes ja mõeldakse, kuidas siit nii lühikeses kui pikas plaanis edasi minna.
Olukorrast parema pildi saamiseks viisime läbi ka küsitluse oma liikmete seas ning konkurentsitult olid kõige suuremad eesseisvad väljakutsed seotud nõudluse ja turgudega.
Mis seisus on metalli- ja masinatööstus? Masina- ja metallitööstuse aastaraporti ja turuülevaate leiad SIIT.
Kas ja kus taastub nõudlus, kuidas olemasolevaid turge alles hoida ja uusi juurde leida ning mis on selleks vaja teha, et olla jätkuvalt konkurentsivõimeline. Siin on Eesti Masinatööstuse Liit alustanud ka oma ekspordiprogrammiga, et paremini toetada ekspordisuuna edendamisel oma liikmeid ja sektorit üldiselt.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele