• 25.10.24, 10:45

UURING | Hankejuhid näevad suurima riskina tarnehäireid. “Senised riskide maandamise meetmed pole enam piisavad”

42% hankejuhtidest hindavad valdkonna tuleviku suurimaks riskiks tarnehäireid, selgus Gartneri uuringust. Riskikohtadena nähakse ka makromajanduslikke ja geopoliitilisi riske ning vastavusriske.
Ostu- ja hankejuhid näevad suurte riskidena näiteks looduskatastroofe ja transpordiprobleeme. Viimastel aastatel oleme seisnud silmitsi keeruliste olukordadega merel, mis on põhjustanud tarneahelates suuri häireid.
  • Ostu- ja hankejuhid näevad suurte riskidena näiteks looduskatastroofe ja transpordiprobleeme. Viimastel aastatel oleme seisnud silmitsi keeruliste olukordadega merel, mis on põhjustanud tarneahelates suuri häireid.
Konsultatsioonifirma Gartner viis tänavu juunis ja juulis 258 hanke- ja ostujuhtimise liidri hulgas läbi uuringu, mis aitaks CPO-del ( chief procurement officer– inglise keeles ostujuht) mõista ja tähtsuse järjekorda panna kõige olulisemad riskid, mis võivad tulevikus hanketegevust takistada. Samuti oli eesmärk pakkuda välja meetmeid, mis aitaks neid riske tõhusalt juhtida, teatas ettevõte oktoobri keskel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele