• 14.10.24, 07:55

Eesti jaoks suurima potentsiaaliga energiamahukaid tööstusharusid on kolm

Arenguseire Keskus toob värskes lühiraportis välja, et suure energiatarbega tööstuste Eestisse meelitamisel tuleb silmas pidada, et projektide lisandväärtus energiaühiku kohta ei oleks keskmisest madalam. Energiamahukate tööstuste rajamine oleks põhjendatud vaid siis, kui need avavad võimalusi suurema lisandväärtusega majandustegevuste käivitamiseks Eestis.
Ühe perpektiivse suunana toob lühiraport välja puidu bioradineerimise. Pildil Fibenoli katsetehas Imaveres.
  • Ühe perpektiivse suunana toob lühiraport välja puidu bioradineerimise. Pildil Fibenoli katsetehas Imaveres. Foto: Toomas Kelt
Arenguseire Keskuse uuringute juht Uku Varblane sõnas, et seoses taastuvenergia toodangu kasvuga on tekkinud arutelud energiamahukate tööstuste rajamise üle välisinvesteeringute toel. “Energiamahuka tööstuse arendamise riskiks on Eesti elektrienergia lukustamine madala perspektiiviga projektidesse, mis ei ole meie majanduse huvides. Teiste riikide kogemus näitab, et suurema jõukusega käib üldiselt kaasas suurem energiatõhusus ehk jõukates riikides luuakse ühe energiaühiku kohta rohkem lisandväärtust,” rõhutas Varblane.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele