• 11.10.24, 09:08

Metsandusfoorum: metsanduspoliitikat juhib poliitiline populism

Eesti Erametsaliidu ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja korraldatud Metsandusfoorumil tõdeti, et poliitilisest populismist kantud metsanduspoliitika vähendab meie metsandussektori efektiivsust ja sellest on paljuski tingitud ka puidutööstuse tootmismahtude langus.
Populism, eriti poliitiline populism peaks poliitikate kujundamisel olema välistatud, rõhutas EMPLi juhatuse esimees Jaano Haidla. Pildil Haidla aastatagusel konverentsil Puidutööstuse äriplaan.
  • Populism, eriti poliitiline populism peaks poliitikate kujundamisel olema välistatud, rõhutas EMPLi juhatuse esimees Jaano Haidla. Pildil Haidla aastatagusel konverentsil Puidutööstuse äriplaan. Foto: Johanna Adojaan
Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu juhatuse esimees Jaano Haidla tõi oma ettekandes välja, et puidusektori tähtsust meie majandusele on alahinnatud. Puidutööstused annavad 16% Eesti lisandväärtusest ja tööd leiab seal 11% tööealisest elanikkonnast, eelkõige maapiirkondades. „Puidutööstus hoiab tuled põlemas just nendes piirkondades, kus Eesti mõistes ei osata inimesi rakendada,“ märkis Haidla.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele