• 12.08.24, 12:59

Energiasektori juhid: maksumuudatused avaldavad turule suurimat negatiivset mõju

Energiasektori juhid peavad järgmise poolaasta kõige negatiivsemateks mõjuriteks maksumuudatusi ja selgusetust kliimakindla majanduse seaduse osas, selgub Äripäeva Infopanga värskest energeetika aastaraportist.
Eesti Gaasi läinud aasta majandustulemused mõjutasid kogu sektori käekäiku. Pildil kontserni  juht Margus Kaasik.
  • Eesti Gaasi läinud aasta majandustulemused mõjutasid kogu sektori käekäiku. Pildil kontserni juht Margus Kaasik. Foto: Liis Treimann
Äripäeva Infopanga energeetika aastaraporti juhtide küsitlusele vastas kokku 36 valdkonna juhti, kellest pooled hindavad järgmise poolaasta kõige negatiivsemaks mõjuriks just maksumuudatusi. Sellele järgnes jätkuv selgusetus kliimakindla majanduse seaduse osas, selgub raportist.
Milline on energeetika turuolukord? Äripäeva Infopanga koostatud energeetika aastaraportiga saad tutvuda SIIN.
Ka teiste sektorite juhtide küsitlused näitavad, et seadusandlike protsesside venimisel on selge negatiivne mõju ettevõtete tegevusele ja tulevikuprognoosidele. Veidi vähem kui 30% vastanud energiasektori juhtidest usub järgmise kuue kuu jooksul mõjutavad turgu ka poliitilised riskid ja hinnatundlikkuse. Kommentaarides toodi riskidena välja ka geopoliitilisi riske, sanktsioone, taastuvenergia osakaalu kasvu ja majanduse üldist olukorda.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele