• 31.07.24, 08:42

Endine kiirlaenuärimees pööras elus uue lehekülje ja tahab Eestisse ehitada megatehase

Kaheksateist aastat tagasi kiirlaenuäri püsti pannud, hiljem isiklikku pankrotti varisenud ettevõtja Toomas Allikas on pööranud oma elus uue peatüki. Äri, mis kasseeris hiigelintresse ning teenis tulu inimeste pisaratelt, on jäänud selja taha.
Greenfuli sorteerimiskeskuse juht Kalle Grents (vasakul) ning Greenfuli asutaja ja materjali looja Toomas Allikas. Neid mõlemaid ühendab kirg jäätmete vastu. Kui Greenfuli tehast hakatakse ehitama, siis peab ka Eesti tekstiilijäätmemajandus arenema.
  • Greenfuli sorteerimiskeskuse juht Kalle Grents (vasakul) ning Greenfuli asutaja ja materjali looja Toomas Allikas. Neid mõlemaid ühendab kirg jäätmete vastu. Kui Greenfuli tehast hakatakse ehitama, siis peab ka Eesti tekstiilijäätmemajandus arenema. Foto: Liis Treimann
Asemele on tulnud ambitsioon päästa Eesti ja ehk isegi maailm räigest tekstiilireostusest, mida näeb suisa kosmosestki. Allika ettevõte Greenful tahab hakata Sillamäel tootma tekstiilijäätmetest ehitusmaterjale, kirjutab Äripäev.
Greenful väärindab tekstiilijäätmed ehitusmaterjaliks. Täpsemalt hakkab Sillamäe sadamas olema kaks erinevat tehast ja ettevõtet, mis hakkavad tootma Greenfuli paneele ja SIP-paneele. Tehaste kõrval on ka sorteerimiskeskus.
Midagi niisugust on Saksamaal katsetehases juba tehtud. Allika plaani järgi võiks Euroopasse kerkida vähemalt 35 tehast.
Loe megatehase plaanist pikemalt Äripäevast.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 26.09.24, 13:15
DSV tegevjuht Alvar Tõruke: oleme tagasi ajas, kus peame hakkama Eestit uuesti leiutama
Eesti ettevõtete jaoks on käes väga keeruline aeg, millele annavad hoogu erinevad maksumuudatused ja üleüldine kiire palgatõus, pärssides eriti tööstus- ja tootmissektori konkurentsivõimet. Logistikaettevõtte DSV Estonia tegevjuht Alvar Tõruke tõdeb, et olukord on veidi sarnane 1990. aastatele, mil Eesti vabaks sai ning tuli hakata oma riiki looma ja leiutama.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele