Autor: Tööstusuudised.ee • 19. juuli 2024

Parim Talutoit 2024 on Krupi Talu Ebaküdoonia laastud

Eile kogunes žürii, kes selgitasid pimetesti abil välja 2024. aasta parimad talutoidu maitsed. Parim Talutoit 2024 tiitli sai Krupi Talu Ebaküdoonia laastud.
Tooteid hindas žürii: esimees Rain Kuldjärv, toitlustusettevõtja Joel Ostrat, RIMI ostudirektor Maris Rannus, KOGU Resto ja Pagar vanem peakokk Pavel Gurjanov, “Eesti parim pagar 2018” võitja Sandra Daškova, toitumisnõustaja Teele Teder, Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi esindaja Mariann Roos ning toiduajakirjanik Britt Rosen.
Foto: Rene Riisalu / Talupidajate Keskliit

Žürii esimehe Rain Kuldjärve sõnul oli selle aasta Parima Talutoidu valimine tõeline väljakutse tänu väga suurele osalejate arvule. “Tooteid jagus igale maitsele. Laual oli tõelisi üllatajaid ja juba tuntud headuses tegijaid. Näiteks jäi meelde täiesti uudne võilillejuurtest ja šokolaadist tehtud maius, mitmed maitsvad musta küüslaugu tooted ning väga mitmed põnevate maitsekooslustega sinepid. Samas oli rõõm kohata traditsioonilist hapupiima, mille tükkis tekstuur meenutas lapsepõlve maal vanaema juures. Sel aastal osalesid ka väga mitme Eesti tootja kalatooted, mis maitsesid suurepäraselt. Äärmiselt tore näha, meie kodumaiste talude järjest kõrgemat kvaliteeti,” sõnab Kuldjärv ning kutsub kõiki üles tooteid testima, sest oma keel on kuningas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077