Kurgihooaeg on täies hoos! Põltsamaa nobedaimad töötajad panevad tunnis purki 900 kurki
Põltsamaal pannakse sellel suvel purki 1500 tonni kurke, Orkla Eesti on köögiviljahooaja tipuks palganud appi 120 lisatöötajat. Kõige nobedamad suveabilised käivad Põltsamaal tööl igal suvel ja panevad tunnis purki 900 kurki.
Suvel pannakse Põltsamaal Orkla tehases purki 1500 tonni kurke, millest pooled müüakse Eestist välja. Foto: Mana Kaasik
Eesti turule mõeldud kurgihoidised toodetakse Viljandimaa, Võrumaa, Põlvamaa ja Raplamaa põldudel kasvanud kurkidest. Koostööpartneritest talunikele jagab Põltsamaa kevadel spetsiaalsed seemned, et maitse ja kvaliteet oleksid ootuspärased. Kurgihoidised on Orkla Põltsamaa tootmise jaoks ka oluliseks ekspordiartikliks - ligi pool toodangust liigub Soome, Rootsi, Lätti ja Leetu.
Mahtude vähenemine toob kaasa struktuursed muutused tööstusettevõtetes – see on kõige valusam koht, mille välja tooksin, ütleb Orkla Eesti juht Kaido Kaare.
Toidutööstus Orkla Eesti kõige rohkem mõjutavad toorained kallinevad praeguse prognoosi järgi ka 2023. aastal kiires tempos, märgib ettevõtte juht Kaido Kaare. Siiski loodab ettevõte, et enda klientidele nad hindu tõstma ei pea.
Kiiresti muutuvad ajad nõuavad valmisolekut kiireteks arenguteks ka ettevõtetes ning töötajate oskustes. Pidev areng ja enesetäiendus pole tänases maailmas erand, vaid argipäev. Selle eest, et püsida järjel keevitamismaailmas toimuvaga, kannab Eestis hoolt Weldman.