Orkla Eesti Põltsamaa tehas paneb suvekuudel purki ligi 2200 tonni kurke ning on palganud hooajaliseks tootmiseks 130 lisatöötajat.
- Ligikaudu pooled sel suvel Põltsamaal purki pandavatest kurkidest on kasvanud Eestimaal. Foto: Pixabay
Ligikaudu pool ehk 1000 tonni kurki saadakse Eesti põldudelt, samas suurusjärgus toodetakse kurgihoidiseid Eesti turule. Suurimas mahus kasvatatakse Põltsamaa tehase tarvis kurki Viljandimaa taludes, aga kurki tuleb ka Võru-, Põlva-, Tartu-, Rapla- ja Lääne-Virumaalt. Koostööpartneritest talunikele jagab Põltsamaa hooaja eel spetsiaalsed seemned. Kurk on Põltsamaa jaoks ka oluline ekspordiartikkel – 43 protsenti toodangust liigub ekspordiks Soome, Rootsi, Lätti ja Leetu.
Seotud lood
Eesti juhtiv toiduainete ja hoidiste valmistaja Orkla Eesti Põltsamaa tehas paneb tänavu purki 4800 tonni köögivilju, millest 3500 tonni on eestimaise päritoluga.
Digitaliseerimine ja sellega eotud arendusprojektide elluviimine on üks suuremaid praegu tööstusettevõtete ees seisvaid väljakutseid. Tööstusuudiste konverentsil Tark Tööstus 2023 arutasid sel teemal tööstusjuhid.