Autor: Toomas Kelt • 8. juuli 2024

Viimase 12 kuuga on pankrotistunud 30 tööstusettevõtet

Advokaadibüroo COBALT koostatud ülevaatest selgub, et viimse aastase perioodiga on pankrottide arv võrreldes aasta varasema perioodiga on kasvanud 18%, kõige suurema löögi said ehitus ja tööstus.
Üks märgilisi panrotte oli esialgu suure eduga Tallinna First Northi alternatiivturule sisenenud elektriliste kastirataste tootja Hagen Bikesi lugu.
Foto: Andras Kralla

COBALTi ülevaade hõlmab perioodi 2023. aasta II poolaastast 2024. aasta I poolaastani ja annab ülevaate erinevatest juriidilistest vaidlustest. „Vaidlused jätkusid stabiilselt,“ tõdes büroo juhtivpartner ja vaidluste tiimi juht Jaanus Mody ülevaate sissejuhatuses. Ta toob seal välja ka kaks Eestit iseloomustavat tendentsi - endiselt on näha järjest komplekssemaid erinevaid valdkondi hõlmavaid kobarkaasusi, mis eeldavad ka teiste kompetentside kaasamist (näiteks Eesti kütuseturul kehtivad biokohustuse rikkumist puudutavad menetlused ja seotud kohtuasjad ), samuti jõuab erinevalt Põhjamaadest meil vahekohtusse vaid murdosa vaidlustest (2023. aastal 11 asja). Samas esitati ainuüksi tsiviilasju Eesti esimese astme kohtutesse 20213. aastal lahendamiseks 35 107.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077