Autor: Tööstusuudised.ee • 4. juuli 2024

Valitsus langetas kaks otsust kaitsetööstuse edendamiseks

Valitsus otsustas investeerida 50 miljonit eurot kaitsetööstuse fondi, mis hakkab investeerima otse ja erafondide kaudu kaitsetööstuse või ka kahese kasutusega tehnoloogiaid arendavatesse ettevõtetesse. Samuti leevendati bürokraatiat relvade ja laskemoona tootmiselt.
Eesti tärkav kaitsetööstus võiks loodavast kaitsetööstuse fondist saada turgutust.
Foto: Andras Kralla

Fond on suunatud eelkõige Eestis registreeritud või siin olulist äri tegevatele ettevõtetele, kes toodavad ja arendavad sõjalise kasutusega või kahesuguse kasutusega tehnoloogiaid, mis panustavad NATO riikide julgeolekusse ja riigikaitsesse. Fondi kaudu tehakse nii riskikapitali investeeringuid innovaatiliste varajase faasi tehnoloogiaettevõtete rahastamiseks kui ka erakapitali investeeringuid traditsioonilise majanduse kasvufaasi ettevõtete rahastamiseks, mis panustavad fondi laiemasse eesmärki suurendada kaitsetööstuse ettevõtete teadusmahukust ja rahvusvahelist konkurentsivõimet. Fond on tähtajatu ning tagasilaekuvad vahendid reinvesteeritakse.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077