Eesti Toiduliidu eestvedamisel juba 30. korda toimuval konkursil domineerivad tänavu maitsetena küüslauk ja trühvel, kasvutrendi näitavad kvaliteetsele koostisele rõhuvad valmistoidud.
- Konkursi hindamiskomisjoni esimees Rain Kuldjärv ja Toiduliidu juht Sirje Potisepp Foto: Toiduliit
Konkursile „Eesti Parim Toiduaine 2024“ esitas 64 ettevõtet 150 uut toodet, mida on kümnendiku võrra rohkem kui eelmisel aastal. Täna hakkab toiduekspertidest koosnev komisjon hindama uusi kodumaiseid toiduaineid, mida tootjad said konkursile esitada veebruari lõpuni. Suuremad toidutööstused esitasid konkursile 94 toodet, väikeettevõtted, kes konkureerivad parimate piirkondlike toiduainete valimisel, seadsid üles 56 uut toodet. Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul on tänavusel konkursil kõige tihedam konkurents lihatoodete, magustoitude ja valmistoitude kategooriates, seevastu üllatusena on tavapärasest vähem esitatud piimatooteid.
Seotud lood
1. novembril kogunesid toidutootjad Estonia kontsertsaali, et maha pidada meeleolukas juubelipidu – Eesti Toiduainetööstuse Liit tähistas oma 30. tegutsemisaastat.
„Eesti Parima Toiduaine“ konkursil traditsiooniks saanud toidu-, tarbija- ja majandusajakirjanikest ning toidublogijatest koosnev pressižürii valis tänavu taas meedia lemmikut. Pressižürii südamed võitis Saare Kala õrnalt soolatud ja ehtsal tulel küpsetatud leegitatud lõhefilee.
Toiduliit tunnustas tänasel aastakonverentsil Eesti parimaid toiduaineid. 2023. aasta Eesti Parima Toiduaine tiitli viis koju HKScan Estonia AS, kes tõi turule erilise maitsestusega vardaliha. Karges marinaadis on kasutatud naturaalsetrabarberipüreed, sidrunimahla, rohemünti ja teisi maitsetaimeid.
Toiduliit korraldab 29. korda „Eesti Parima Toiduaine” konkurssi, et tunnustada toiduteadlaste ja Eesti inimeste abiga välja möödunud aastal poelettidele jõudnud parimaid Eestis toodetud toidutooteid. Tänavu püüab parima toiduaine tiitlit 137 eestimaist toodet 50 ettevõttelt.