• 08.11.23, 13:41

Apsakas viis aasta ettevõttelt kopsaka eurotoetuse: "Isegi väiksem komakoht võib tähendada rikkumist“

EASilt aasta ettevõte 2022 tiitli saanud Baltic Workboats jäi ilma eurotoetusest, mis oleks võinud ulatuda poole miljoni euroni.
Margus Vanaselja (fotol) juhitav Saaremaa laevatootja Baltic Workboats pidi tagasi maksma üle 70 000 euro saadud eurotoetust. Projekti jaoks oleks võinud saada toetust kokku pea 500 000 eurot, kuid ühe kütusemahuti pärast jäi kogu eurorahastus katki.
  • Margus Vanaselja (fotol) juhitav Saaremaa laevatootja Baltic Workboats pidi tagasi maksma üle 70 000 euro saadud eurotoetust. Projekti jaoks oleks võinud saada toetust kokku pea 500 000 eurot, kuid ühe kütusemahuti pärast jäi kogu eurorahastus katki. Foto: Andras Kralla
Aprillis avastas EASi ja Kredexi järelevalveüksus paikvaatlusel, et Saaremaa laevatootja Baltic Workboats esitas toetuse saamiseks arved kütusemahuti ostmise kohta, mida tegelikult selles tootearendusprojektis ei kasutatud.
Sellistes olukordades rakendab ühendasutus nulltolerantsi ja nii pidi ettevõte juunis maksma tagasi toetusest kätte saadud 76 000 eurot ning andma selgitusi prokuratuurile.
Prokuratuur ei tuvastanud, et juhtunu oleks olnud tahtlik, ning ettevõte ise ütleb nüüd, et sai õppetunni.
"Hoidke EASiga seotud paberimajandus piinlikkuseni korras. Isegi väiksem komakoht võib tähendada rikkumist ja projekti tühistamist,“ andis Baltic Workboatsi äriarenduse juht Ahto Pärl nüüd soovituse teistelegi.
"Selliste juhtumite puhul, kus meile esitatakse projekti kulude kohta valeinformatsiooni, rakendame nulltolerantsi," ütles EASi ja Kredexi ühendasutuse kommunikatsioonispetsialist Egert Puhm.
Loe täispikka lugu Äripäevast.

Seotud lood

Uudised
  • 03.10.23, 10:09
Robotlaevade areng: tulevikus võib laevakapten kaldale jääda
Innovatsioon merenduses toob kaasa selle, et üha enam tööd tehakse laevaparda asemel ära kaldapealsest juhtimiskeskusest. Isesõitvate robotlaevade igapäevaliikluseni on aga veel aega, tõdeti Riigilaevastiku lahtiste uste päeval toimunud vestlusringis.
Uudised
  • 03.08.23, 09:47
Baltic Workboats ja BLRT ehitavad Klaipėda sadamale täiselektrilise jäätmete korjelaeva
Lepingu maksumus on 11 miljonit
Klaipėda sadamasse sisenevatelt alustelt laevaheitmete korjeks mõeldud laeva projekteerimine ja ehitamine on Baltic Workboatsi ja tööstuskontserni BLRT Grupp kuuluva laevaehitustehase Western Baltija Shipbuilding esimene suurem ühisprojekt. Lepingu kogumaksumus on ligi 11 mln eurot.
Uudised
  • 29.06.23, 09:51
Baltic Workboats ja Damen Shipyards alustasid koostööd tuuleparkide teeninduslaevade ehitamiseks
Saaremaa laevaehitaja Baltic Workboats ja Hollandi laevaehitusfirma Damen Shipyards sõlmisid partnerluslepingu Dameni teeninduslaevade ehitamiseks Saaremaal. Esimeste laevakerede ehitus algas juba maikuus, esimene laev peaks valmima aasta pärast.
Uudised
  • 27.06.23, 17:57
Baltic Workboats hakkab Euroopale looma autonoomsete sõjalaevade platvormi
Eesti laevaehitusettevõtte Baltic Workboats (BWB) juhitud konsortsiumi pakkumine võitis Euroopa Kaitsefondi konkursil 95 miljoni euro suuruse rahastuse, et luua Euroopa laevastikele uut tüüpi mereväe alusplatvorm.
  • ST
Sisuturundus
  • 09.10.24, 15:36
Better World – RS veebipoe keskkonnasäästlikud valikud
Me kõik tahame anda oma panuse keskkonna heaks, kuid seda pole alati lihtne teha. Ühe suurema elektroonika ja tööriistade edasimüüja, RS’i Better World tootevalik on aga mõeldud just selleks, et oleks kergem teha keskkonnasõbralikke ja usaldusväärseid otsuseid, mis on paremad inimestele, planeedile ja teie ettevõttele.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele