• 22.09.23, 14:23

Tõusva käibega eksportijad: peab oskama otsida

Samal ajal, kui eksporditurg on tugevas languses, leidub eksportijate seas ka vastuvoolu ujujaid. Edu saavutanud ettevõtted tõdevad siiski, et võrreldes teiste riikidega peavad Eesti firmad väga palju pingutama.
Estover Piimatööstuse tegevjuht Hannes Mootse.
  • Estover Piimatööstuse tegevjuht Hannes Mootse. Foto: Sille Annuk / Postimees / Scanpix
Estover Piimatööstus on suutnud leida üles kliendid Itaalias ning kasvatanud ettevõte käivet.
„Väga suur asi, mis selle tõusu põhjustab, on väga suur meeskonnatöö,“ ütles Estover Piimatööstuse tegevjuht Hannes Mootse. Samas, Itaalias oli suur juustu toorainete nõudlus pärast ulatuslikke põlenguid ja põudasid. Sealt haaras Estover Piimatööstus kinni.
Mootse tõdes, et eksporditurul on kliendil päris suur võim hinda survestada, sest tegijaid on palju. Klientide ees peab olema enesekindel ja olema hea läbirääkija.
Põhjamaades on tootmismahud palju suuremad ning Eesti tootjate hinnad võivad seepärast kallimad olla. Konkurentide tootmissüsteemid võivad olla rohkem automatiseeritud ning ongi seetõttu konkurentsivõimelisemad. Nemad võivad rohkem hinnas järele anda, mida Mootse sõnul Eestis eriti teha ei saa.
Loe pikemalt Äripäevast.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 26.09.24, 13:15
DSV tegevjuht Alvar Tõruke: oleme tagasi ajas, kus peame hakkama Eestit uuesti leiutama
Eesti ettevõtete jaoks on käes väga keeruline aeg, millele annavad hoogu erinevad maksumuudatused ja üleüldine kiire palgatõus, pärssides eriti tööstus- ja tootmissektori konkurentsivõimet. Logistikaettevõtte DSV Estonia tegevjuht Alvar Tõruke tõdeb, et olukord on veidi sarnane 1990. aastatele, mil Eesti vabaks sai ning tuli hakata oma riiki looma ja leiutama.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele