• 08.09.23, 10:07

Erialaliidud: seadusemuudatuste alus ei saa olla riigikassa täitmine

Eile saatsid neli metsanduse ja põllumajanduse erialaliitu Rahandusministeeriumile vastuse riigilõivuseaduse ja metsaseaduse muutmise seaduse kohta, kuna planeeritavad muutused halvendavad oluliselt metsaomanike, tootmis- ja tööstusettevõtete ning põllumajandusettevõtete olukorda.
Kliimaministeerium plaanib muuta metsateatiste läbivaatamine tasuliseks. Metsandusorganisatsioonide hinnangul halvendaks see oluliselt erametsaomanike võimalusi metsa majandamiseks.
  • Kliimaministeerium plaanib muuta metsateatiste läbivaatamine tasuliseks. Metsandusorganisatsioonide hinnangul halvendaks see oluliselt erametsaomanike võimalusi metsa majandamiseks. Foto: Toomas Kelt
Eesti Erametsaliidu, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja, Eestimaa Talupidajate Keskliidu ning Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu ühisvastuses toodi välja, et planeeritava riigilõivuseaduse muudatuste mõju tööstus- ja põllumajandussektorile on tohutu, kuna eelnõus muudetakse oluliselt erinevate keskkonnakaitse alaste lubade taotlemisel ja muutmisel võetavaid riigilõivu määrasid.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele