• 16.02.23, 08:23

Sealiha hinnatõus teeb lihatööstused murelikuks

Sealiha hind on kerkinud viimase 20 aasta rekordini, Nõo Lihatööstuse hinnangul on selle taga eelkõige pakkumise vähenemine.
Nõo Lihatööstuse tegevjuht Ragnar Loova.
  • Nõo Lihatööstuse tegevjuht Ragnar Loova. Foto: Vallo Kruuser
„Sealiha hinna aluseks olev Saksamaa indeks on hetkel 2,28 euro juures kilogrammi kohta, mis märgib viimase 20 aasta hinnarekordit. Igal kolmapäeval toimub indeksi korrigeerimine ja ei ole näha, et tõus kuidagi pidurduks,“ kommenteeris Nõo Lihatööstuse tegevjuht Ragnar Loova.

Seotud lood

Arvamused
  • 23.01.23, 13:15
Simmo Kruustük: lihatööstused kasumisse ei jõua
Kodumaine tarbija on muutunud hinnatundlikuks, nendib Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees Simmo Kruustük vastuses Tööstusuudiste arvamusliidrite küsitlusele. Lähitulevikuks ennustab Kruustük lihatööstuste jätkuvat konsolideerumist, mis algas juba eelmisel aastal.
Uudised
  • 29.11.22, 09:10
Tooraine on toidutootjate suurim mure
Kodumaiste toiduainetootjate suurim mure on praegu kiirelt tõusvad toorainehinnad. Näiteks liha hind on aastaga peaaegu kahekordistunud.
Uudised
  • 12.09.22, 09:13
Kruustük: järgmisel aastal võib olla eestlaste toiduvalik märksa vaesem
Nõo Lihatööstuse nõukogu esimehe Simmo Kruustüki hinnangul on energia ja tooraine meeletu hinnatõus tekitanud olukorra, kus järgmisel aastal võib olla lihatoodete valik poodides märksa väiksem ning ilmselt ei ole ka mitmed kohalikud tootjad võimelised senisel moel jätkama.
  • ST
Sisuturundus
  • 29.10.24, 13:19
Weldman toob keevitamismaailma uued põnevad võimalused ning õppemeetodid
Kiiresti muutuvad ajad nõuavad valmisolekut kiireteks arenguteks ka ettevõtetes ning töötajate oskustes. Pidev areng ja enesetäiendus pole tänases maailmas erand, vaid argipäev. Selle eest, et püsida järjel keevitamismaailmas toimuvaga, kannab Eestis hoolt Weldman.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele