Nõo Lihatööstuse tegevjuht Ragnar Loova. Foto: Vallo Kruuser
„Sealiha hinna aluseks olev Saksamaa indeks on hetkel 2,28 euro juures kilogrammi kohta, mis märgib viimase 20 aasta hinnarekordit. Igal kolmapäeval toimub indeksi korrigeerimine ja ei ole näha, et tõus kuidagi pidurduks,“ kommenteeris Nõo Lihatööstuse tegevjuht Ragnar Loova.
Kodumaine tarbija on muutunud hinnatundlikuks, nendib Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees Simmo Kruustük vastuses Tööstusuudiste arvamusliidrite küsitlusele. Lähitulevikuks ennustab Kruustük lihatööstuste jätkuvat konsolideerumist, mis algas juba eelmisel aastal.
Nõo Lihatööstuse nõukogu esimehe Simmo Kruustüki hinnangul on energia ja tooraine meeletu hinnatõus tekitanud olukorra, kus järgmisel aastal võib olla lihatoodete valik poodides märksa väiksem ning ilmselt ei ole ka mitmed kohalikud tootjad võimelised senisel moel jätkama.
Kiiresti muutuvad ajad nõuavad valmisolekut kiireteks arenguteks ka ettevõtetes ning töötajate oskustes. Pidev areng ja enesetäiendus pole tänases maailmas erand, vaid argipäev. Selle eest, et püsida järjel keevitamismaailmas toimuvaga, kannab Eestis hoolt Weldman.