Nõo Lihatööstuse tegevjuht Ragnar Loova Foto: Nõo Lihatööstus
„Poeketid on juba pikka aega peegeldanud, et tarbija ootab pikisilmi kodumaist toorsuitsupeekonit. Siiamaani on saadaval olnud imporditud tooted, näiteks Poolast,“ kommenteeris Nõo Lihatööstuse tegevjuht Ragnar Loova.
Nõo Lihatööstus investeerib sel aastal kokku 1,9 miljonit eurot uutesse seadmetesse, mis tõstab kodumaise ettevõtte tootmis- ja reageerimisvõimekust veelgi.
Nõo Lihatööstuse nõukogu esimehe Simmo Kruustüki hinnangul on energia ja tooraine meeletu hinnatõus tekitanud olukorra, kus järgmisel aastal võib olla lihatoodete valik poodides märksa väiksem ning ilmselt ei ole ka mitmed kohalikud tootjad võimelised senisel moel jätkama.
Pariisis algas laupäeval ülemaailmne toidumess SIAL Paris, mis kestab 19. oktoobrini. Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda korraldas Eesti toidutootjate ühise osalemise messil. Koja kaudu osaleb messil 15 Eesti ettevõtet.
Tulevikukindel tööstus vajab hooneid, mis on nutikalt planeeritud, energiatõhusad ning lihtsalt kohandatavad vastavalt muutuvatele vajadustele. Need omadused ei taga mitte ainult efektiivset tootmist, vaid aitavad ka hoida püsikulusid kontrolli all ja tagavad hoone pikaajalise kasutatavuse.