Peaminister Kaja Kallas külastas Nõo Lihatööstust. Foto: Jürgen Randma
Ettevõtte nõukogu esimehe Simmo Kruustüki sõnul arutati peaministriga toidu kallinemise teemadel ning kas hinnatõusu aitaks pidurdada toiduainete käibemaksu vähendamine. Teemaks oli ka ettevõtete tööjõuvajadused. „Tore, et valitsus pöörab tähelepanu meie poolt välja toodud murekohtadele,“ tõdes Kruustük.
Tööstusuudised uuris Eesti toidutööstustelt, kuidas on kulgenud sõjapõgenike palkamine ja kuidas sõda toidutööstust mõjutab. “Kindlasti on toidutootjad sunnitud hindu tõstma ja mõned ilmselt lõpetavad ka tegevuse,” sõnab Leiburi personalijuht Jane Pannel.
Nõo Lihatööstus läks suurima kohalikul kapitalil lihatööstusena üle täielikult roheenergial põhinevale tootmisele, mis oli osa ettevõtte mahukast keskkonna- ja investeeringuprogrammist.
Nõo Lihatööstus tõi koostöös Tartu Ülikooli, EASi ja Eesti Koolitoidu Liiduga turule tervisliku tootesarja noortele, et võidelda ülekaalulisusega ning pöörata tähelepanu tasakaalustatud toitumisele.
Kiiresti muutuvad ajad nõuavad valmisolekut kiireteks arenguteks ka ettevõtetes ning töötajate oskustes. Pidev areng ja enesetäiendus pole tänases maailmas erand, vaid argipäev. Selle eest, et püsida järjel keevitamismaailmas toimuvaga, kannab Eestis hoolt Weldman.