Eelmisest nädalast on Nasva Pagari
endises tootmishoones täies hoos nõukogudeajast pärineva retsepti järgi
valmistatud lehmakommide tootmine.
“See on see kõige ehedam, täpselt nõukogudeaegse retsepti järgi valmistatud Lehmake,” tutvustas Saaremaal lehmakommide tootmise käivitanud Viru Kaubanduse esindaja Urmas Velleste uhkusega oma sõrmede vahel ilutsevad punases paberis kompveki ja lisas lõbusalt: “Loodetavasti teatakse varsti Saaremaad peale vee, viina ning liha-ja piimatoodete ka maitsvate lehmakommide poolest.”
Huvi taas elluäratatud ja nõukaajal lapsepõlve nautinud inimestele tuttava maitsega kommi järele on Velleste sõnul üle ootuste suur olnud, kirjutab Meie Maa. Huvi kinnituseks on praeguseks sõlmitud lepinguid 15 000 kilo kommide müügiks kuus, kusjuures müük toimub ikkagi vaid Tallinnas ja Saaremaal on üksnes kommide tootmine, märkis Velleste.
Tootmismahtu on plaanis esialgu kasvatada 20 tonnini kuus ja kui kõik sujub, kavatseb Velleste tööle võtta senise kaheksa töötaja kõrvale veel sama palju töötajaid, et saaks tootmist alustada kahes vahetuses.
Seotud lood
Mandrilt pärit ettevõtja plaanib käivitada Pihtlas käsitööna šokolaaditootmise ning asutada ka šokolaadivalmistamise õpitoa.
Osaühing Viru Kaubandus toob taas turule
nõukogudeaegse retsepti ja kujundusega kommi Lehmake, rääkis Äripäevale projekti
käivitaja Urmas Velleste.