• 04.01.09, 11:51
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Gazprom andis Ukraina Rootsi arbitraažikohtusse

Gazprom nõuab Euroopa gaasiga varustamist 2002. aastal sõlmitud rahvusvahelise lepingu alusel, mis kinnitas transiidimahuks 23 miljardit kuupmeetrit ja 1000 kuupmeetri transiiditasuks 9,14 dollarit iga 100 kilomeetri kohta.
Euroopasse müüdava gaasi hinnaks nimetas see 2003-2013 kehtiv leping 418 dollarit iga 1000 kuupmeetri kohta, vahendas Interfaks. Kuna viimastel aastatel pole rahvusvahelisele lepingule täiendavaid allkirjastatud kokkuleppeid lisatud, tuleks Naftogazil kinni pidada 2005. aasta tingimusist ja hindadest.
Gazprom esitas hagi Rootsi arbitraažikohtusse. Ukraina teatas vastuhagist, kuna Naftogazi hinnangul ei saa nad täiendava mahukokkuleppeta gaasi vahendada. Naftogaz nõuab Gazpromilt transiiditasude ülevaatamist.
Kehtiva lepingu järgi peab Gazprom Ukrainale gaasi vahendamise eest maksma ligikaudu 2,1 miljardit dollarit aastas, kusjuures summa täpne suurus sõltub transiitgaasi mahust. Samas maksab 23 miljardit kuupmeetrit n-ö 418-dollarilist transiitgaasi vähemalt 9,6 miljardit dollarit.
Ukrainlaste ettepanek transiiditasud üle vaadata on väga imelik, mingit juriidilist alust sellel pole, kommenteeris Gazpromi esindaja.

Seotud lood

Uudised
  • 03.01.09, 12:11
Venemaa ja Ukraina gaasitüli viljad Balkanimaades juba näha
Ungari gaasioperaator Eural Trans Gas Kft. teatas Euroopa Komisjonile, et gaasitarned on vähenenud neljandiku võrra, vahendas interfaks täna. Ka gaasitarned Rumeeniasse on oluliselt vähenenud.
Uudised
  • 05.01.09, 10:08
Rõhk Bulgaaria gaasitorustikus langes 25%
Balkani regiooni gaasitarbijad on ilma jäänud ligikaudu 37 miljonist kuupmeetrist gaasist. Rõhk Bulgaaria gaasitorustikus on langenud kuni 24,8%, edastas Interfaks.
Uudised
  • 03.01.09, 13:42
Euroopa Liit nõuab gaasitarnete mahu taastamist
Euroopa Liit nõuab gaasitarnete mahu taastamist kokkulepitud tasemele, kirjutas Reuters.
  • ST
Sisuturundus
  • 10.10.24, 14:42
Lihtne lahendus ettevõtte juhile võlgade haldamiseks - Infopanga võlaregister
Ettevõtte juhid puutuvad sageli kokku keeruliste võlgnikega ja hilinenud maksetega, mis võivad mõjutada ettevõtte rahavoogusid ja tekitada täiendavat stressi. Võlgnikega tegelemine on aeganõudev ja koormav protsess, eriti kui sellega kaasnevad pidevad meeldetuletused, vaidlustused ja võlgnike passiivsus. Infopanga võlaregister pakub aga tõhusat lahendust, mis aitab juhtidel hallata võlgnevusi kiiremini ja lihtsamalt, säästes nii aega kui ka närve.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele