• 14.10.24, 14:00

2 miljoniga uue tehase rajanud looduskosmeetika tootja: seda otsust polnud mõtet edasi lükata

Looduskosmeetika tootja Joik OÜ rajas möödunud aastal kahe miljoniga uue tehasehoone ja on nüüdseks pisut üle aasta uues hoones tegutsenud. Kuidas uus tehas on toimima hakanud ja miks otsustas ettevõte tootmishoone rentimise asemel kinnisvara omanikuks saada?
Joiki juht ja omanik Eva-Maria Õunapuu.
  • Joiki juht ja omanik Eva-Maria Õunapuu. Foto: Harro Puusild
"Tööstusuudised eetris" saates on külas Joiki juht ja omanik Eva-Maria Õunapuu, kellega räägime nii investeeringutest, turuolukorrast ja konkurentsist, aga ka uue aasta väljavaadetest.
Eva-Maria Õunapuu võrdleb tehase ostmist kodu ostmisega: “Öeldakse, et oma kodu ostmiseks ja ehitamiseks on alati õige aeg, kui sul see vajadus on, siis sa ei jää ootama, et ehk on viie aasta pärast parem või lihtsam,“ märgib Õunapuu.
“See oli võib-olla julge otsus, aga kui me selle otsuse tegime, siis oli pigem stabiilne aeg ja pärast seda tulid uued tormid,” märgib ta.
Saadet juhib Harro Puusild.
Saadet toetavad Radius Machining ja Hansavest.
2 miljoniga uue tehase rajanud looduskosmeetika tootja: seda otsust polnud mõtet edasi lükata
00:00
Kuidas sündis JOIK OÜ?
Joik OÜ on Eesti looduskosmeetika ja rapsivahast lõhnaküünalde tootja. Kõik tooted töötatakse välja ja valmistatakse Eestis.
Joiki uus tehas asub Tänassilma tööstuspargis Saku vallas ja omanik on Eva-Maria Õunapuu, kes omab ka juuraharidust.
Nimi JOIK tuleb sõnast joig, mis tähistab saamide traditsioonilist laululiiki. Joigumine annab edasi meeleolu, selle abil iseloomustatakse tundeid, inimesi, loomi ja loodust.
2005. aastal otsis firma asutaja Eva-Maria Õunapuu tulemusteta lõhnaküünlaid, mis ei oleks tehtud nafta baasil valminud parafiinist. Nii otsustas ta ise neid valmistama hakata ja leidis, et parafiini aseaineks sobib sojaubade vaha. Positiivne tagasiside andis julguse pakkuda valminud küünlaid ka müügiks ning järk-järgult kasvaski hobist täismahus ettevõte.
Allikas: Wikipedia, Infopank

Seotud lood

Uudised
  • 09.10.24, 16:41
Keemiatööstuse kolmekordse gaselli juht: ka tänavu kasvame poole võrra
“Kui regulatiivsed piirangud muutuvad liiga keeruliseks, kaalume tootmise viimist Eestist välja”
Ettevõtte tootmismaht kasvab tänavu koguni poole võrra, prognoosib kolm aastat järjest (2020-2022) Äripäeva gasell-ettevõtete hulka kuulunud ja tänavu keemiatööstuse TOPis kolmanda koha pälvinud kunstküünte ja -ripsmete tootja Glamlaci juht Veronika Kookmaa.
TOP
  • 07.10.24, 07:30
Keemiatööstuse TOP: silma paistavad kosmeetikatootjad
Üks esikolmiku firma olnud ka kolm aastat järjest Äripäeva gasell-ettevõte.
Tänavuse keemiatööstuse TOPi esikolmik annab kinnitust, et nõudlus ilu- ja kosmeetikatoodete järele pole kahanenud ning kaks ettevõtet kolmest tegutseb edukalt just selles valdkonnas.
Uudised
  • 09.10.24, 17:52
Kellest saab aasta tööstur 2024? Konkursile esitati 9 tugevat kandidaati
Juba 7. korda toimuvale aasta töösturi konkursile esitati tänavu 9 kandidaati erinevatest tööstusharudest.
  • ST
Sisuturundus
  • 09.10.24, 15:36
Better World – RS veebipoe keskkonnasäästlikud valikud
Me kõik tahame anda oma panuse keskkonna heaks, kuid seda pole alati lihtne teha. Ühe suurema elektroonika ja tööriistade edasimüüja, RS’i Better World tootevalik on aga mõeldud just selleks, et oleks kergem teha keskkonnasõbralikke ja usaldusväärseid otsuseid, mis on paremad inimestele, planeedile ja teie ettevõttele.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele