• 21.10.24, 07:30

Galerii: Puidutööstuse äriplaanil tehti plaane uueks aastaks

17. oktoobril toimus Tartus järjekordne “Puidutööstuse äriplaan 2025”, mis tõi kokku umbes 100 valdkonna eksperti ja juhti. Suures galeriis on näha, kes konverentsil osalesid ja esinesid.
Barruse juht Martti Kork konverentsi arutelus osalemas.
  • Barruse juht Martti Kork konverentsi arutelus osalemas. Foto: Johanna Adojaan
Terve päeva kestnud konverentsilt jäi kõlama, et sektori juhid on mures seadusemuudatuste pärast ja investeeringuid hetkel teha pole plaanis.
Konverentsipäeva avas tänavuse puidutööstuse TOPi võitjate autasustamine. Seekord võitis esikoha UPM-Kymmene Otepää, teine oli Kohila Vineer ja kolmas Metsä Wood Eesti.
Seekordsel konverentsil oli laval võimalik näha ka välisesinejat, kelleks oli Itaalia PEFC peasekretär Antonio Brunori, kes avas Itaalia võimalusi Eesti puidutööstusele.
Puidusektori olukorrast ja prognoosidest tegi ülevaate Swedbanki puidusektori juht Alvar Mällo, metsandusreformist rääkis kliimaministeeriumi asekantsler Antti Tooming, tööstuspoliitika arengutest rääkis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi tööstusvaldkonna juht Kaspar Peek, maaülikooli rollist puidutööstuse toetamisel rääkis metsanduse ja inseneeria instituudi teadus- ja arenduskoostöö juht Marku Lamp, EUDR-temaatika avas BM Certification Estonia tegevjuht Ülo Roop.
Oma äriplaanidest rääkisid Foreko grupp ja Finnlogi majateha. Forekot esindas metsasektori juht ja COO Marti Piirimäe ning Finnlogi tulevikku avas tegevjuht Alar Anton.
Aruteluringis avasid puidusektori olukorda ja investeerimiskliima parandamise võimalusi Barruse juht Martti Kork ja Thermoarena omanik Vahur Pindma.
139 fotot
  • Foto: Johanna Adojaan

Seotud lood

Saated
  • 17.10.24, 11:38
Jüri Külvik: investeerimiseks raha jagub, aga Lätis on kindlus suurem
Ressursse investeerimiseks on palju, kuid Eesti investeerimiskliima ei soosi seda ning Lätti panustamine näib kindlam, rääkis puidutööstuse Lemeks asutaja Jüri Külvik.
TOP
  • 17.10.24, 07:30
Puidutööstuse TOP: kasevineer lõi poodiumi konkurentidest puhtaks
Palk põrus
Tänavune puidutööstuse TOP näitab ilmekalt kriisi sektoris – esikolmik koosneb teadaolevalt esmakordselt vaid ühe valdkonna ettevõtetest ehk vineeritootjatest. Eelmiste aastate edukad on langenud sel aastal kolmanda kümne piirile.
Uudised
  • 11.10.24, 09:08
Metsandusfoorum: metsanduspoliitikat juhib poliitiline populism
Eesti Erametsaliidu ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja korraldatud Metsandusfoorumil tõdeti, et poliitilisest populismist kantud metsanduspoliitika vähendab meie metsandussektori efektiivsust ja sellest on paljuski tingitud ka puidutööstuse tootmismahtude langus.
Uudised
  • 26.09.24, 15:37
Itaalia osakaal Eesti puittoodete ekspordis võiks tõusta. Kuidas vastata sealse turu nõuetele?
Innovatsioon metsanduses ja puidutööstuses peitub koostöös ja ühistes jõupingutustes, usub metsandusekspert ja Itaalia PEFC peasekretär Antonio Brunor, kes räägib oktoobris toimuval konverentsil “Puidutööstuse äriplaan 2025”, kuidas Itaaliasse eksportida ning millised on sealsete ettevõtete ootused ja nõuded.
  • ST
Sisuturundus
  • 10.10.24, 14:42
Lihtne lahendus ettevõtte juhile võlgade haldamiseks - Infopanga võlaregister
Ettevõtte juhid puutuvad sageli kokku keeruliste võlgnikega ja hilinenud maksetega, mis võivad mõjutada ettevõtte rahavoogusid ja tekitada täiendavat stressi. Võlgnikega tegelemine on aeganõudev ja koormav protsess, eriti kui sellega kaasnevad pidevad meeldetuletused, vaidlustused ja võlgnike passiivsus. Infopanga võlaregister pakub aga tõhusat lahendust, mis aitab juhtidel hallata võlgnevusi kiiremini ja lihtsamalt, säästes nii aega kui ka närve.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele