• 20.09.24, 09:00

Kellest saab aasta tööstur 2024? Algas kandidaatide esitamine

Äripäev, Tööstusuudised.ee ja ABB Eesti valivad taas Eesti parimat töösturit. Kandidaatide esitamine kestab 8. oktoobrini ja aasta tööstur 2024 selgub 19. novembril konverentsil "Tööstuse äriplaan 2025".
Kellest saab aasta tööstur 2024?
  • Kellest saab aasta tööstur 2024? Foto: Pixabay
Tööstusuudised tõstab eduka töösturi esile juba 7. korda.
“Eesti tööstusel on väga põnevad ajad. Seda mitte ainult seetõttu, et nii kohalik kui globaalne turg on pidevas muutuses, vaid ka seetõttu, et tööstus liigub väga selgelt jätkusuutlikku tööstuse rajal. Ühelt poolt on see väljakutse, sest on vaja leida aina rohkem energiatõhusaid lahendusi, teisalt aga on see suurepärane võimalus,“ räägib ABB Balti riikide ärijuht ja aasta töösturi žürii liige Jukka Patrikainen. ”Ehitades Eestis jätkusuutlikku tööstust, on see ainuke viis tagada, et Eesti tööstusel on ees sajandite pikkune tulevik ja seda meie kodumaa loodust hoidval viisil.“
Patrikaineni sõnul on oluline endale teadvustada, et tööstuse kasv ei tule ainult koduturu võimalustest, vaid Eestil tuleb vaadata piiri taha ning laiendada oma kliendiportfelli globaalsel turul. “See on võimalik vaid siis, kui Eesti tööstusettevõtted vastavad jätkusuutliku majanduse põhimõtetele ning meie tööstuse automatiseerituse, digitaliseerituse ja energiaefektiivsuse tase kasvab pidevalt. Selleks vajame tugevaid ja eestvedavaid tööstuse juhte. Eesti on nutikate juhtide poolest rikas riik. Mistõttu olemegi Äripäeva Tööstusuudistega taas seljad kokku pannud, et Eesti tööstusjuhte esile tõsta. See annab võimaluse omavahel häid mõtteid ning praktikaid vahetada, sest koos oleme tugevamad. ABB-s usume, et nutikad juhid teevad koostööd,” lisab ta.
“Igal sügisel, kui kätte jõuab aeg selgitada välja aasta tööstur, tahaks need read täita vaid heade sõnumitega. Oleme aastaid liikunud kriisist kriisi ja mitmeid väljakutseid seisavad siiski veel ees,“ sõnab Tööstusuudised.ee juht ja konkursi korraldaja Harro Puusild.
“Ehkki signaale majandusolukorra paranemisest juba tuleb, jagub endiselt ka probleeme. Kahtlemata paneb tööstusjuhte muretsema muutlik majanduskeskkond, aga ka energiaküsimus ja konkurentsivõime. Samas on siiski tunda, et tööstusjuhid teevad ikka oma tööd edasi ja just tööstussektor aitab Eesti majanduse taas kasvule,“ lisab Puusild.
Meil on aeg taas oma tööstusjuhte kiita ja valida välja see kõige silmapaistvam juht, kes julgeb avalikult terve sektori ja seega majanduse eest kõneleda, lisab korraldaja.
Loe lisaks
Aasta tööstur 2023 on Taavi Madiberk.
  • 15.11.23, 09:52
Aasta tööstur 2023 on Taavi Madiberk
Kuidas selgub võitja?
Võitja selgub žürii ning Tööstusuudised.ee ja Äripäeva lugejate häälte liitmisel (mõlemal on 50protsendiline osakaal). Oktoobris saavad lugejad tutvuda kõikide kandidaatidega, kelle hulgast valib žürii esikolmiku. Seejärel saavad lugejad esikolmikust valida oma lemmiku. Võitja selgub 19. novembril Viimsi Artiumis toimuval konverentsil „Tööstuse äriplaan 2025“.
Aasta töösturi konkursi eesmärk on tunnustada tööstusettevõtete juhte ja omanikke ning nende pingutusi oma ettevõtte ja sektori arendamisel. Kandidaadina saab esitada ettevõtte tegevjuhi, omaniku, juhatuse või nõukogu liikme.
Kandidaadi esitamisel tuleb põhjendada, miks just tema vääriks aasta töösturi tiitlit. Põhjendusse võib suhtuda loominguliselt, sest aasta töösturi tiitlivõidu võib tuua ka põnev või ootamatu tegu, mis tehaseseinte vahelt välja ei paista või millest teab vaid sisering, kuid mis samas vääriks kindlasti laiemat tähelepanu.
Samuti võib kandidaat tulla ettevõttest, mis on selle juhi töö tulemusel suutnud eksporti hüppeliselt kasvatada või läbi viinud olulisi ja suure mõjuga arendusprojekte. Kandidaat võib olla ka keegi, kes on panustanud sektori arengusse läbi investeeringute, laienemiste või tootearenduse. Kandidaat võib olla ka sektori silmapaistev eestkõneleja, kes julgeb tööstuse nimel sõna võtta ja tervet sektorit seeläbi kuuldavamaks muuta.
Kandidaadi esitamisel on oluline, et tema eriline tegu oleks tehtud viimase aasta jooksul ehk perioodil november 2023 – oktoober 2024. Konkursile ei saa esitada eelmise aasta võitjat, samuti ei saa konkursile esitada iseennast.
Konkursi žüriisse kuuluvad aasta tööstur 2023 ja Skeleton Technolgiese asutaja Taavi Madiberk, ABB Balti riikide juht Jukka Patrikainen, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts, EASi ja KredExi ühendasutuse juhatuse liige Sigrid Harjo, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi esindaja ning Äripäeva peadirektor Igor Rõtov.
Kuidas kandidaati esitada saab?
Aega on 3 nädalat, kuni 8. oktoobrini
Kandidaate saavad esitada tööstussektori erialaliidud, ettevõtlus- ja avaliku sektori organisatsioonid, ettevõtted
Esitamiseks tuleb saata kandidaadi nimi, ettevõte ja põhjendus aadressil [email protected]
Võitja selgub hääletuse teel, žürii ning Äripäeva ja Tööstusuudiste lugejate häälte liitmisel 19. novembril toimuval konverentsil Tööstuse äriplaan 2025
Kes on varem tiitli pälvinud?
aasta tööstur 2018 – Heiki Einpaul (Hekotek)
aasta tööstur 2019 – Arno Kütt (Cleveron)
aasta tööstur 2020 – Ruth Oltjer (Chemi-Pharm)
aasta tööstur 2021 – Siiri Lahe (Estonian Cell)
aasta tööstur 2022 – Kuldar Väärsi (Milrem)
aasta tööstur 2023 – Taavi Madiberk (Skeleton Technolgies)
aasta tööstur 2024 – ...

Seotud lood

Uudised
  • 16.11.23, 14:25
Suur galerii! Tööstuse äriplaan 2024
15. novembril 2023 toimunud tööstussektori konverents "Tööstuse äriplaan 2024" tõi kokku pea 150 sektori liidrit ja otsustajat, et analüüsida tööstuse olukorda ja uue aasta plaane.
Uudised
  • 17.10.23, 08:00
Aasta tööstur 2023 esikolmikusse pääsesid Madiberk, Vasnu ja Kirjanen
Aasta tööstur 2023 konkursi kolme finalisti hulka pääsesid žürii otsusel Taavi Madiberk, Raivo Vasnu ja Raul Kirjanen.
  • ST
Sisuturundus
  • 26.09.24, 13:15
DSV tegevjuht Alvar Tõruke: oleme tagasi ajas, kus peame hakkama Eestit uuesti leiutama
Eesti ettevõtete jaoks on käes väga keeruline aeg, millele annavad hoogu erinevad maksumuudatused ja üleüldine kiire palgatõus, pärssides eriti tööstus- ja tootmissektori konkurentsivõimet. Logistikaettevõtte DSV Estonia tegevjuht Alvar Tõruke tõdeb, et olukord on veidi sarnane 1990. aastatele, mil Eesti vabaks sai ning tuli hakata oma riiki looma ja leiutama.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele