• 19.09.24, 07:45

Puitmajatootja: juba müüsime Ukrainasse kaheksa maja

Palk- ja elementmajade tootjal Finnlog õnnestus Ukrainale turule müüa kaheksa maja, millest esimesed peaksid kohale jõudma juba sel aastal, rääkis ettevõtte juht Alar Anton Äripäeva raadiole.
Finnlogi maja ehitus.
  • Finnlogi maja ehitus. Foto: Kuvatõmmis
Kuigi puitmajatootjad tunnevad suurt nõudluse langust Põhjamaades ja Saksamaal, ei ole olukord siiski võrreldav 2008. aasta kriisiga, mil oli aasta täielikku vaikust. Ukraina taastumine ja sealne vajadus uute kodude järele võib pakkuda puitmajatootjatele olulist kasvuvõimalust, usub Alar Anton.
Puitmajasektori viimased aastad on olnud täis väljakutseid ja ebakindlust. Nii elementmajade kui ka palkmajade tootjad on pidanud rinda pistma tellimuste vähenemise, krediidiprobleemide ja kasvavate kuludega. Sektor on kohati hädas, kuid mitte lootusetus seisus, rääkis Anton.
"Olukord sõltub natuke sektorist, kus keegi täpselt tegutseb. Suuremate korterelamute ehitamine on väga keeruline, sest investeeringud on madalad, kuid eramute ehitus on pisut stabiilsem. Meie enda olukord pole kriitiline olnud, kuigi suurt kasvu ei ole ka näha," märkis Anton.
Finnlogi juht Alar Anton esineb 17. oktoobril 2024 toimuval konverentsil “Puidutööstuse äriplaan 2025”. Vaata programmi ja registreeri SIIN.
Finnlogi tegevjuht Alar Anton ütles, et võimalused arenguks pole kadunud.
  • Finnlogi tegevjuht Alar Anton ütles, et võimalused arenguks pole kadunud. Foto: Finnlog Group
Finnlogi sihtrühm, keskmisest jõukam klientuur, on aidanud ettevõttel hoida stabiilsust. Anton selgitas, et nende kliendid on sageli vanuses 50+ ja neil on kogunenud juba piisavalt vara. Nüüd otsivad nad maakodu või teist kodu. Nende jaoks pole majandusolukord nii tugevalt tuntav, kuigi hinnatõusud ja krediidiprobleemid puudutavad ka neid.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele