• 16.08.24, 08:00

VIDEO | Tark tööstus 2024 peaesineja ja maailmakuulus küberekspert: isegi Teslast üritati miljoniga värvata töötajat, kes aitaks küberrünnakule kaasa

On olukordi, kus küberkurjategijad üritavad värvata kedagi ettevõttest, mida on plaanis rünnata, ja see on ettevõtetele suur väljakutse, rääkis tööstuse suurkonverentsil “Tark tööstus 2024” peaesineja, küberturvalisuse hinnatud ekspert ja WithSecure´i teadur Mikko Hyppönen. Ta tõi näite, kuidas isegi Teslast üritati 1 miljoni dollari eest äraandjat leida, kuid edutult.
Hinnatud küberturbeekspert ja WithSecure´i juhtivteadur Mikko Hyppöneni sõnul ei saa loota sellele, et suudame kõiki rünnakuid ennetada.
  • Hinnatud küberturbeekspert ja WithSecure´i juhtivteadur Mikko Hyppöneni sõnul ei saa loota sellele, et suudame kõiki rünnakuid ennetada. Foto: Raul Mee
Iga tööstusfirma tippjuht peab tema sõnul eeldama, et kukub küberrünnaku ennetamises läbi ja kui küberkurjategijad ettevõtte sihikule võtavad, saavad nad nagunii sisse. See lähenemine muudab ka tippjuhi küberrünnaku ohu hoiakut, toonitas maailmakuulsast küberturbefirmast F-Secure välja kasvanud WithSecure´i juhtivteadur Mikko Hyppönen Tallinnas.
Ka Eesti tippjuhid on harjunud mõtlema, et küberturvalisus on justkui IT-meeskonna pärusmaa, aga siin tasub meeles pidada, et see on siiski ennekõike tippjuhtimise valdkond, selgitas rahvusvaheliselt tuntud küberturvalisuse ekspert Hyppönen kevadisel “Tark tööstus 2024” suurkonverentsil.
“Kõik algab juhtimisest, küberjulgeolek on tippjuhtide teema ja see peab olema pidevalt liidrite laual,“ rõhutas Hyppönen ja lisas: ”Aga täna see nii ei ole.“
Teie tööstusfirmad töötavad kõik erinevatel tarkvaradel, te kõik oletegi sisuliselt tarkvarafirmad, meeldib see teile või mitte. Ja peategi oma firmasid nii juhtima – küberturvalisus on võtmekomponent.
Mikko Hyppönen
rahvusvaheline küberturbeekspert ja WithSecure´i juhtivteadur
“Täna arutatakse küberturvalisust liidrite või juhatuse tasemel siis, kui on olnud mõni intsident või rünnak. Siis kutsutakse koosolekule tehnilised inimesed ja küsitakse, mis toimub. See pole piisav,“ selgitas ekspert ja lisas, et küberturvalisusega peab kogu aeg tegelema.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele