Autor: Anu Jõgi • 25. juuli 2024

Saksamaa leevendab majanduse elavdamiseks makse

Saksamaa valitsus leppis eile kokku suurendada ettevõtete ja majapidamiste maksusoodustusi ligi 21 miljardi euroni aastas, et elavdada Euroopa suurima majanduse takerduvat kasvu.
Bundestagi hoone Berliinis.
Foto: IMAGO/Metodi Popow/Scanpix

Saksamaa oli eelmisel aastal suurtest majandustest kõige kehvema majandustulemusega riik, kus sisemajanduse kogutoodang kahanes 0,3%. Aasta alguses sai Saksamaa küll majanduslangusest välja, kuid kasv on olnud oodatust aeglasem, kirjutas Reuters.

Maksureform, mis on osa juuli alguses kokku lepitud 2025. aasta eelarve raamkokkuleppest, näeb ette 20,9 miljardi euro suuruse iga-aastase maksusoodustuse, teatas rahandusministeerium. Varem oli selleks kavandatud 12,8 miljardit eurot.

„Valitsus on teinud tee vabaks 30 miljardi euro suuruse maksukoormuse vähendamiseks 2025. ja 2026. aastal,“ ütles Saksamaa rahandusminister Christian Lindner sotsiaalmeediaplatvormil X. Ministeerium selgitas Reutersile, et seal on lisaks maksureformile sees maksuvaba tulu tõusust tulenevad summad.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077