Toidutootjad tahaksid kasutada vähem plastpakendeid, kuid alternatiive napib
Mai alguses jõustus üle 70 seadusemuudatuse pakendiseaduses, jäätmeseaduses ja teistes seadustes. Muudatuste eesmärgiks on vähendada ühekordselt kasutatavate plastnõude kasutamist.
Premia on võtnud suuna keskkonnasõbralikumate pakendite poole juba ammu, kuid kõigile toodetele pole häid alternatiive plastpakenditele leitud, räägib ettevõtte juht Aivar Aus. Foto: Raul Mee
Muudatused kehtestati üsna kiirelt ning mitmed ettevõtjad ei olnud nende jõustumise järel veel kursis, kuidas seadusemuudatused nende tegevust mõjutavad. Tööstusuudised vestles kahe suurema ettevõtte esindajatega. Tööstusuudised.ee uuris Premia Tallinna Külmhoone, Selveri tütarettevõtte Kulinaaria ning piimatööstuse Nordic Milk juhtide arvamust.
Toidutööstuse ettevõtted ei ole veel kursis seadusemuudatustega, mis peavad vähendama ühekordselt kasutatavate plastnõude hulka, aga toovad neile kindla peale kulusid juurde.
Äripäeva raadio saade "Rohepöörde praktikud" keskendub mais kehtima hakanud uuele pakendiseadusele. Saame selgust, mida toob kaasa ühekorraplasti direktiiv ja kuidas see muude asjade hulgas avalikke üritusi mõjutab.
Alates 1.maist hakkavad kehtima uued pakendiseaduse nõuded. Need puudutavad kõiki ettevõtteid, kes pakendavad kaupa või veavad sise ning müüvad pakendatud kaupa. Millised on uuendused, millega ettevõtted peaksid arvestama, räägib OÜ Eesti Pakendiringluse juhatuse liige Alder Harkmann.
Kiiresti muutuvad ajad nõuavad valmisolekut kiireteks arenguteks ka ettevõtetes ning töötajate oskustes. Pidev areng ja enesetäiendus pole tänases maailmas erand, vaid argipäev. Selle eest, et püsida järjel keevitamismaailmas toimuvaga, kannab Eestis hoolt Weldman.