Joogitootjate edetabeli mulluselt 8. kohalt kerkis esimeseks Saku Õlletehas. Esikolmikusse pääsenud ettevõtted nimetavad peamisteks murekohtadeks HoReCa sektorit, sisendhindade kasvu ja inflatsiooni.

- Jaan Härms (paremal) märgib, et üldiselt on Eesti majandusseis hea, kuid mündil on ka teine pool – sisendhindade kasv, millega seisame silmitsi ka järgmisel aastal. Vasakul Saku Õlletehase ekspordijuht Margus Masing. Foto: Arno Mikkor
“Eks ka meile – nagu peaaegu igale ettevõttele – oli 2020 šokiaasta seoses märtsis lahvatanud koroonapandeemiaga. 2019. aastast oli meil muu hulgas kaasas väga hea baas, kuid siis tulid piirangud, turistide kadu ja HoReCa sektori kukkumine sügavasse auku,” ütleb Saku Õlletehase juhatuse liige Jaan Härms. “Võtsime kohe kevadel kulud luubi alla ja otsisime kokkuhoiuvõimalusi kõikjalt, kus see oli võimalik. Samaaegselt otsustasime, et kindlasti soovime eriti just rasketel aegadel hoida oma töötajaid, kuna heade töötajate puudus oli probleemiks juba enne koroonapandeemiat ning on üha põletavam ka nüüd.”
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Tulevikukindel tööstus vajab hooneid, mis on nutikalt planeeritud, energiatõhusad ning lihtsalt kohandatavad vastavalt muutuvatele vajadustele. Need omadused ei taga mitte ainult efektiivset tootmist, vaid aitavad ka hoida püsikulusid kontrolli all ja tagavad hoone pikaajalise kasutatavuse.