Oskari Lihatööstuse juht Aldo Parik selgitab listeeriabakteri sattumist ahjufileesinki tehnilise rikke ja inimfaktori koosmõjuga.
Selveri tütarfirma Kulinaaria OÜ leidis novembri algul toorainete analüüsimise käigus listeeriabakteri Oskari Lihatööstuse ahjufilee-singist, mida toodeti ainult Kulinaaria OÜ-le. Toode ei jõudnud tarbijateni ning kõik tootmisest võetud proovid olid negatiivsed, teatas Oskari Lihatööstus.
„Kõnealuse ahjufilee valmistamise tehnoloogia erineb oluliselt teiste kuumtöödeldud sinkide ja vorstide valmistamise tehnoloogiast,“ selgitas Parik. „Kui teised tooted valmivad programmjuhtimisega ahjus algusest lõpuni, siis ahjufilee valmistamine toimub kolmes etapis, kus maitsestamisele järgneb kuumutamine, mis antud partii puhul ei olnud piisav, kuna etteantud temperatuur jäi saavutamata ahju temperatuurianduri rikke tõttu. Antud juhul oli tegu tehnilise rikke ja inimfaktori koosmõjul.“
„Tänan meie klienti Kulinaaria OÜ-d, kes Selveri Köögi nime all toitlustusteenust pakub – tänu nende efektiivsele kontrollile ei jõudnud ohtlik toode tarbijateni,“ ütles Parik, kes loodab taastada omavahelise usalduse ning jätkata koostööd. „Pärast leidu võetud kordusproovid toodetest ja seadmetelt olid kõik negatiivsed,“ kinnitas ta.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Saue vallas Laagris on valminud rahvusvahelise toiduainetööstuse Solina uus 15 000 ruutmeetrine tootmiskompleks. Selleks, et tehase logistika oleks sujuv, kiire ning turvaline, tegi Forus koostöös ettevõttega GoSwift nutika turvalahenduse. Lisaks hoolitseb Forus kogu territooriumi turvalisuse ja nõrkvoolusüsteemide hoolduse eest.