• 29.04.15, 10:23
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Toidutööstus otsib nutikamat mõtteviisi

Toiduainetööstuse aastakonverentsil „Arukas juhtimine, tark spetsialiseerumine ehk kombinaadist leiutajatekülaks“ otsitakse vastust , kuidas toidutööstust nutikamaks arendada.
„Paljud Eesti tootjad on päris hästi hakkama saanud väljakutsetega, mille tõi kaasa Venemaa embargo ja sealse turu ärakadumine. Kuid aina tihenev konkurents välisturgudel, surve palgatõusule ning süvenev tööjõupuudus on ilmsed märgid, et konkurentsis püsimiseks peavad Eesti toiduainetööstused leidma ja omaks võtma uue, nutikama mõtteviisi,“ ütles Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp. „Mul on hea meel, et kodumaine tarbija eelistab üha enam kohalikku toitu. Kuid välisturgudele minek ei käi nii, et lihtsalt lükkame Eestis populaarse toote lettidele. Samas toob eksport märkimisväärset tulu nii ettevõttele kui Eesti riigi majandusele.“
Konverentsil arutlevad toiduainetööstuse väljakutsete üle ning otsivad nutikaid lahendusi SEB privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel, maaeluminister Urmas Kruuse, Paulig Grupi maailmaköögi ja maitseinete divisjoni juht Baltimaades Rainer Tammet, Arengufondi majandusekspert Kristjan Lepik, Äripäeva peadirektor Igor Rõtov, Taarapõllu talu omanik Edgar Kolts, EASi juhataja Hanno Tomberg, ASi Leibur tegevjuht Asso Lankots ja Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.
Konverentsil kuulutatakse välja Eesti parim toiduaine 2015 ning tunnustatakse Toiduliidu parimaid eksportivaid ettevõtteid.
Toiduainete tööstus on paberi- ja puidutööstuse järel Eesti suuruselt teine tööstussektor.

Seotud lood

Uudised
  • 29.04.15, 16:08
Kristjan Lepik: Eesti toit vajab oma brändi
Eesti toidu potentsiaal välisturgudel võiks olla palju suurem, kui Eestil oleks tervet riiki kattev ühtne bränd, mille abil Eesti toitu turundada, ütles tänasel toidusektori aastakonverentsil Tarkinvestor.ee asutaja Kristjan Lepik.
Uudised
  • 13.08.15, 14:10
Toidutööstust mõjutavad trendid
Joogaliikumine, toortoitumine, paleodieet ja paljud teised suundumused täiusliku tervise otsingul muudavad eestlaste toidulauda. Toiduainetööstused jälgivad hoolega, mida tarbijad soovivad, ja arendavad oma tooteportfelle vastavalt.
Uudised
  • 29.04.15, 15:09
Valio võitis keefiriga Eesti Parima Toiduaine tiitli
Tänavune Eesti Parima Toiduaine konkursi võidutoode on Valio Gefilus cappuccino-keefir.
Uudised
  • 29.04.15, 11:52
Toidutöösturitel tasub investeerida Lätis
Toiduainetööstuse aastakonverentsil ütles Toiduliidu volikogu esimees ja ASi Salvest omanik ning nõukogu esimees Veljo Ipits, et Läti toetused toiduainetööstusele on andnud lähinaabritele tugeva konkurentsieelise.
  • ST
Sisuturundus
  • 29.10.24, 13:19
Weldman toob keevitamismaailma uued põnevad võimalused ning õppemeetodid
Kiiresti muutuvad ajad nõuavad valmisolekut kiireteks arenguteks ka ettevõtetes ning töötajate oskustes. Pidev areng ja enesetäiendus pole tänases maailmas erand, vaid argipäev. Selle eest, et püsida järjel keevitamismaailmas toimuvaga, kannab Eestis hoolt Weldman.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele