Maag Lihatööstus AS omandas 100 protsenti Soome suuruselt neljanda lihatööstuse Pouttu aktsiatest, kirjutab kaubandus.ee.
„Pouttu on hästi toimiv Soome lihatöötlemisettevõte, millel on tugev bränd, pühendunud ja professionaalne juhtkond ja kaasaegne tootmine,“ kommenteeris Maag Grupi nõukogu esimees Roland Lepp.
„Tootmis- ja müügimahtude kasvu kõrval on meie jaoks sama olulisel kohal Pouttu lihatöötlemise laialdased kogemused ja oskused, mida saame nüüdsest rakendada ka Maag Lihatööstuses Eestis,“ lisas Lepp. „Meil on soomlastelt palju õppida, et seeläbi pakkuda senisest laiemat tootevalikut nii siin- kui sealpool lahte,“ lisas Roland Lepp.
Lepa sõnul saab Maag Lihatööstus Soomest teadmisi, kogemusi ning soovib saavutada suurt kasvu. "Loodame Eesti jaekaubandusse tuua seeläbi ka uusi põnevaid tooteid," kinnitas Lepp.
"Pouttu ja Maag Lihatööstuse töö läheb vanaviisi edasi aga kaubavahetus hakkab toimuma nii Soomes kui Eestis," ütles Lepp.
1938. aastal asutatud Pouttu on Soome lihasektori vanim kaubamärk. Ettevõttel on pikaajalised kliendisuhted suurte Soome jaemüügikettidega nagu Kesko, S-Group ja Lidl. Lisaks on ettevõttel kogu Soomet kattev müügi- ja jaotusvõrk ning tihe koostöö Horeca suurklientidega.
Helsingist 500 kilomeetri kaugusel Kannuses asuva Pouttu lihatööstuse käive moodustas 2012. aastal 61,4 miljonit eurot. Ettevõttes töötab 280 inimest.
Maag Lihatööstus AS kuulub täielikult Eesti kapitalile põhinevasse juhtivasse toiduainete kontserni Maag Grupp. Pouttu ülevõtmise tulemusena suureneb Maag Grupi käive ca 174 miljoni euroni ja töötajate arv kasvab 786 inimeseni. Maag Gruppi kuuluvad lisaks AS Maag Lihatööstusele ka AS Maag Piimatööstus, AS Maag Konservitööstus, OÜ Nigula Piim, OÜ Maag Food, OÜ Gelid Food ja Avalon Foods Poolas.
Tehingut finantseeris Swedbank, nõustasid Keystone Advisers, Raidla Lejins & Norcous, Roschier ja Grant Thornton. Lepp ütles, et tehingu suurust ei saa avalikustada, kuna see on konfidentsiaalne info.
Seotud lood
Kiiresti muutuvad ajad nõuavad valmisolekut kiireteks arenguteks ka ettevõtetes ning töötajate oskustes. Pidev areng ja enesetäiendus pole tänases maailmas erand, vaid argipäev. Selle eest, et püsida järjel keevitamismaailmas toimuvaga, kannab Eestis hoolt Weldman.