• 07.09.23, 16:14

Soome suurtööstur: ma ei mõistnud varem, millised argpüksid venelased on

Soome ühe suurima perefirma Ahlström nõukogu liige Johannes Gullichsen usub, et Eesti kurss on praegu Soome omast õigem. Ja et Venemaad ei saa muuta keegi teine kui venelased ise.
Johannes Gullichsen on Soome suurtöösturite Ahlströmide perefirma viienda põlvkonna esindaja.
“Korra arvasime, et ei peagi enam Rootsit kopeerima. Nüüd peaksime võtma eeskuju ka eestlastelt,” ütleb Johannes Gullichsen otsekoheselt. Tal on kodumaa pärast mure.
Gullichsen on viienda põlvkonna ettevõtja. Tema esivanemate loodud Ahlström alustas tegevust veel enne seda kui tsaaririigis kaotati pärisorjus. Kui viimasel poolel sajandil on läinud Ahlströmi perefirmadest konkurendid börsile ja kasvanud seal kapitali kaasates suurteks rahvusvahelisteks ettevõteteks, siis Ahlström on ka 172 aastat hiljem perekonna käes.
Metsatööstusest alguse saanud ettevõtmine on kasvanud samuti kogu maailma haaravaks.
“Kui seisad ükskõik millises riigis maantee ääres ja loendad veokeid, siis igas teises on meie materjal sees,” selgitab Gullichsen. Kui ülemöödunud sajandil olid põhiliseks äriks saeveskid, siis praegu teevad nad ühe ärina puidust ülispetsiifilist fiibrit, mida kasutatakse autotööstuses sisepõlemismootorites.
“Kõlab tohutu suurelt, aga see on väga väike nišš. Samas me oleme maailma liidrid paljudes väikestes niššides.”
Loe pikemalt Äripäevast, mida arvab ettevõtja Soome maksusüsteemist ja miks on tema hinnangul Põhjalasse hädasti inimesi juurde vaja.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 26.09.24, 10:35
Digitaalne revolutsioon laonduses: Directo teenus WMS Direct aitas Farron Tehnika laoprotsessid uuele tasemele
Tänapäeva kiirelt arenevas ärimaailmas mängib tehnoloogia tööprotsesside efektiivsuse tõstmises olulist rolli. Üks selline uuenduslik lahendus, millest lõikavad suurt kasu mitmed ettevõtted, on Directo uus laohaldussüsteemi liides WMS Direct, mis on loodud spetsiaalselt Directo kasutajatele, kes tegelevad laomajanduse, kaupade liigutamise ja tootmisega.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele