• ST
  • 26.09.24, 10:35

Digitaalne revolutsioon laonduses: Directo teenus WMS Direct aitas Farron Tehnika laoprotsessid uuele tasemele

Tänapäeva kiirelt arenevas ärimaailmas mängib tehnoloogia tööprotsesside efektiivsuse tõstmises olulist rolli. Üks selline uuenduslik lahendus, millest lõikavad suurt kasu mitmed ettevõtted, on Directo uus laohaldussüsteemi liides WMS Direct, mis on loodud spetsiaalselt Directo kasutajatele, kes tegelevad laomajanduse, kaupade liigutamise ja tootmisega.
Farron Tehnika OÜ juhi Airon Põlda sõnul oli WMS Directi juurutamise peamiseks eesmärgiks laotöö efektiivsemaks muutmine, mis on tänaseks ka saavutatud.
  • Farron Tehnika OÜ juhi Airon Põlda sõnul oli WMS Directi juurutamise peamiseks eesmärgiks laotöö efektiivsemaks muutmine, mis on tänaseks ka saavutatud. Foto: Alari Jüriöö
Üks esimesi ettevõtteid, mis kasutas oma laotegevuse digitaliseeriseks WMS Directi teenust, on tuntud metsa- ja aiatehnika maaletooja ning müüja Farron Tehnika OÜ. Ettevõtte juht Airon Põlda annab käesolevas artiklis ülevaate, kuidas nad on WMS Directi süsteemi integreerimisega oma laotöö viinud täiesti uuele tasemele. „Kuna olin Directo esindajatelt antud lahendust juba varasemalt küsinud, siis sain varakult kutse osaleda antud projektis piloodina. Olime omalt poolt kohe nõus ja saime töödega kiiresti alustada,“ tuletab Põlda meelde, kuidas nad WMS Directi kasutamisega alustasid.
Farron Tehnika alustas WMS Directi lahenduse juurutamist 2021. aasta oktoobris. Osaliselt käivad tööd siiamaani – seda aga juba juurutamise käigus tekkinud uute ideede ja lahenduste ellu viimiseks. Ettevõtte juhi Airon Põlda sõnul oli WMS Directi juurutamise peamiseks põhjuseks soov optimeerida ettevõtte laotööd, viies need paberkandjalt üle digitaalsele platvormile. Eesmärk oli vähendada inimlike vigade arvu ja tõsta kogu tööprotsessi efektiivsust.
„Põhifunktsionaalsused oleme tänaseks päevaks kõik kenasti tööle saanud ning hetkel tegeleme mugavusfunktsioonide lisamise ja põhifunktsioonide täiendamisega. See tähendab seda, et samm-sammult oleme lahenduste kasutamise käigus märganud, kuidas saame laotöid veelgi kiiremini/mugavamalt/otstarbekamalt teostada,“ annab Airon Põlda ülevaate laoprotsesside digitaliseerimisest ja automatiseerimisest.

Milliseid probleeme on WMS Direct teie jaoks lahendanud?

WMS Direct on toonud Farron Tehnikale mitmeid eeliseid, sealhulgas märkimisväärselt kiirema ja mugavama kaupade arvele võtmise ning väljastamise protsessi. Tänu nutiterminaliga ribakoodide lugemise võimalusele ei pea laotöötajad enam ise tootekoode silmaga tuvastama, mis muudab töövoo oluliselt sujuvamaks ja vähendab vigade tekkimise riski.
Enam ei pea Farroni töötajad suurte (500–1000realiste) sissetulekute pealt otsima käsitsi õiget toodet, et see paberil saabunud kaubaks märkida ja hiljem sama info veel arvutis käsitsi kinnitada – ribakoodide ning terminalidega on antud töö väga lihtne ja kiire, aga täpne. WMS Direct võimaldab kaupade väljastusi FIFO loogikat jälgides ka koondada. Varem oli ettevõtte jaoks suur murekoht tellimuste koondamine, et tagada kaupade väljastamine ühe koonddokumendi alusel.
WMS Directi kasutuselevõtt muutis ka kauba arvele võtmise ning riiulitesse paigutamise oluliselt paindlikumaks. Kui varem oli igale tootele määratud oma kindel riiul, siis nüüd see toote otsa saamisel kustutatakse. Uue kauba saabumisel saab töötaja ise valida sobiva riiuli, kuhu tooted paigutada – nutiterminalil on olemas ka funktsionaalsus, mis aitab vaba riiulit leida. Selline lahendus aitab laopinda oluliselt efektiivsemalt kasutada, kuna ükski riiulikoht ei ole broneeritud ühele kindale tootele, vaid nendele paigutatavaid kaupu saab jooksvalt vastavalt vajadusele muuta. Kaovad tühjana seisvad riiulid, kuna need on nö korduskasutatavad, ja väheneb vajadus lisapinna järele.
Ka kontoritöötajatel on nüüd reaalajas ligipääs laotöös toimuvatele tegevustele, mis võimaldab neil paremini planeerida ja hallata kaupu ning tellimusi. Samuti on paranenud laotöötajate töövõimekuse kaardistamine, kuna süsteem annab täpse ülevaate iga töötaja tegevustest ja töökoormusest.
Kuna Farron Tehnikas toimuvad täna kõik protsessid laos digitaalselt, siis on oluliselt vähenenud vigade tekkimise risk ja tõusnud laotöö efektiivsus.
  • Kuna Farron Tehnikas toimuvad täna kõik protsessid laos digitaalselt, siis on oluliselt vähenenud vigade tekkimise risk ja tõusnud laotöö efektiivsus. Foto: Alari Jüriöö

WMS Directi mõju Farron Tehnika tööprotsessidele

Pärast WMS Directi kasutuselevõttu on Farron Tehnika saavutanud märkimisväärseid edusamme. Kaubad komplekteeritakse nüüd kiiremini ja täpsemalt ning tööaeg on tänu vähendatud käsitööle ja automatiseeritud protsessidele optimeeritud. Inventuuride läbiviimine muutus samuti oluliselt kiiremaks ja täpsemaks, kuna kõik protsessid toimuvad digitaalselt, mis vähendas vigade riski ja tõstis oluliselt lao efektiivsust.

Tulevikuvõimalused ja järgmised sammud

Kuigi WMS Direct on juba praegu Farron Tehnika laotööd palju edasi viinud, on ettevõttel veel täiendavaid ootusi ja arendusplaane. Airon Põlda sõnul oleks järgmiseks loogiliseks sammuks integratsioon kaubavedusid teostavate ettevõtete programmidega, mis võimaldaks kaupade komplekteerimise ja vedamise protsesside veelgi sujuvamat automatiseerimist. Samuti loodetakse tulevikus lisada võimalus automaatseks pakkesiltide trükkimiseks, mis muudaks tööprotsessid veelgi efektiivsemaks.

Kokkuvõtteks: kuidas WMS Direct saab aidata ka Sinu ettevõttel kasvada?

WMS Direct ei ole pelgalt uus tööriist, vaid revolutsiooniline lahendus ettevõtetele, kes soovivad oma laotööd viia uuele tasemele. Farron Tehnika kogemus näitab selgelt, kuidas õige lahenduse kasutuselevõtt võib tuua kaasa ajavõidu, täpsuse ja tööprotsesside märkimisväärse optimeerimise. WMS Direct pakub tugevat konkurentsieelist kõigile ettevõtetele, mis tegelevad laomajanduse ja füüsiliste kaupade liigutamisega.
Mis on WMS Direct?
WMS Direct on Directo äritarkvara uus standardne liides logistika- ja laodokumentide haldamiseks Directo-väliste WMS-lahendustega (WMS = Warehouse Management System ehk laohaldussüsteem). Selle uue ja võimeka liidese kasutamine võimaldab tegeleda välises rakenduses erinevate laoprotsessidega täiesti paberivabalt. Kokkuvõtvalt tähendab WMS Direct, et laoga seotud andmed sisestatakse alati vaid 1 kord ning seda tehakse info tekkimiskohas ja -ajal.
WMS Directi võimalused:
1. Kaupade vastuvõtmine – lattu saabuva kauba andmete sisestamine kiiresti ja turvaliselt, kasutades skannerit (skannerid ei sisaldu WMS Directi kuutasus), mis kannab info Directos automaatselt Sissetuleku dokumendile.
2. Kaupade lähetamine – laost väljuvate kaupade andmete kiire ja vigadeta sisestamine, mille tulemusena tekib Directos automaatselt vajalik info 3. Lähetuse dokumendile. Lisaks saab algatada ka Arve loomise ja kinnitamise protsessi juba lähetatud, aga arveldamata kaupadele.
3. Inventeerimine – kiire ning turvaline vigade korrigeerimine, puudujääkide kõrvaldamine, kauba inventeerimine, kasutades skannereid.
4. Mahakandmised – võimaldab jooksvalt märkida ära (maha kanda) defektiga tooted. Nii laost kui ka tootmise juurest liigub info Directosse kiiresti ja otse toimumiskohast.
5. Ladude vahelised liikumised – kaupade mugav, kiire ja vigadeta liigutamine ettevõtte erinevate ladude vahel.
6. Võimalus arendada skannerlahendust Directo tootmismooduli dokumentidega.
WMS Direct on arendatud sujuvaks koostööks WMS-lahendustega ning liidese kasutaja ei pea muretsema selle aegumise või tehnoloogia arenguga kaasnevate muudatuste pärast, sest kõik uuendused sisalduvad juba kuupõhises tasus. Samuti sisalduvad kuutasus ka paigalduskulud. Loe tehnilist tutvustust siit >>
WMS Directi liidese kuutasu on 199 € ning tehingute ja liidese poole pöörduvate seadmete hulk ei ole kuupaketis piiratud. NB! Antud summa sisaldab vaid Directo tarkvaralahenduse WMS Direct kasutamist, millele lisanduvad vajalikud skannerid jm riistvara (ei ole Directo pakutav teenus). Vaata hinnakirja siit >>
Kui Sinu ettevõte vajab tõhusamat laohaldust, võib WMS Direct olla just see lahendus, mida otsid. Võta ühendust Directo esindajatega ja uuri, kuidas saad WMS Directi abil oma tööprotsessid uuele tasemele viia!

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 26.09.24, 13:15
DSV tegevjuht Alvar Tõruke: oleme tagasi ajas, kus peame hakkama Eestit uuesti leiutama
Eesti ettevõtete jaoks on käes väga keeruline aeg, millele annavad hoogu erinevad maksumuudatused jaüleüldine kiire palgatõus, pärssides eriti tööstus- ja tootmissektori konkurentsivõimet. Logistikaettevõtte DSV Estonia tegevjuht Alvar Tõruke tõdeb, et olukord on veidi sarnane 1990. aastatele, mil Eesti vabaks sai ning tuli hakata oma riiki looma ja leiutama.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele