Nõo Lihatööstuse juhataja Toomas Kruustüki sõnul on tema ettevõttel algamas kõrghooaeg, kuid valitsuse otsused teevad tootmise raskeks.
- Toomas Kruustük. Foto: Mari Luud
Äripäeva hommikuprogrammile antud intervjuus ütles Kruustük, et Nõo Lihatööstus valmistub grillihooajaks, mis tähendab teravat müügiperioodi ja suurt tööjõuvajadust. Tema sõnul on praegu puudu 20 töötaja ringis ja kogenematu inimese koha peal välja õpetamine võtab väga kaua aega.
Seotud lood
Tallinna Lasnamäe Mehaanikakoolis on suurte muutuste aeg - käsil on inseneeria valdkonna õppekavade ja õpikeskkonna uuendamine ning uute õppekavade loomine. Juba järgmisel sügisel on põhikoolide lõpetajad oodatud õppima täiesti uutele, nelja-aastastele Inseneriakadeemia õppekavadele kahel õppesuunal: metallierialade hulka lisandub erialana „masintöötlustehnoloogiad“ ja ehituserialade valikusse „hoone tehnosüsteemide tehnik“. Kutsekeskharidusõppe inseneeria valdkonna erialade lõpetajatele luuakse paremad võimalused jätkata õpinguid kõrghariduse tasemel.