Konkursi „Eesti Parim Toiduaine 2025“ kolmapäeval toimunud hindamisel selgusid parim piimatoode, valmistoit ja magustoit. Välja kuulutati ka parim lastetoit ja kuivsnäkk.

- Konkursi hindamiskomisjon tööd tegema. Foto: Toiduliit
Kolmapäeval toimud konkursi „Eesti Parim Toiduaine 2025“ hindamine, kus kodumaiste tootjate uudistoodete hulgast selgitati välja parim piimatoode, valmistoit ja magustoit. Välja kuulutati ka parim lastetoit ja kuivsnäkk. Peamiste trendidena tõid hindajad välja suhkru vähendamise ja tervise toetamise, maitsetest on esikohal mango, teatas Eesti Toiduainetööstuse Liit.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Pool Eesti majandusest tuleb eratarbimisest ja kui tarbija kindlustunne on madal, mõjutab see otseselt toidusektori käekäiku, ütles Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina Eesti Toiduainetööstuse Liidu 10. koostöö konverentsil „Lennukalt edasi“.
Toiduliit tunnustas juba 30. korda parimaid kodumaiseid toidutooteid, kuulutades Eesti Parim Toiduaine 2024 tiitli saajaks Tere AS uudse tofu vanillibatoonikese.
Riik on väga lühikese aja jooksul rakendanud mitmeid makse, mis otseselt või kaudselt ühte konkreetset sektorit enim mõjutavad. Selleks on toidutööstus, mille ülesanne on tagada Eesti toidujulgeolek, kirjutab Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.
Magustatud jookide maksustamist nende suhkrusisalduse järgi on põhjendatud rahva ja eriti noorte tervise kaitsega, aga samas on näited maksu kasulikust mõjust pehmelt öeldes kaheldavad, kirjutab Toiduliidu juht Sirje Potisepp.
Tööriided on tööstusettevõtetes lahutamatu osa professionaalsest tööohutusvarustusest. Seetõttu kasutavad paljud Eesti tuntud ja ka väiksemad tööstusettevõtted Lindströmi tööriiete täisteenust, mis tagab töötajatele piisavas koguses riideid, nende professionaalse hoolduse ja tööriiete elutsükli lõpus ka nende ümbertöötlemise või taaskasutamise.