• 16.10.24, 07:31

Uus kohtumiste sari tööstusjuhtidele, kus sarnaseid juhtimisprobleeme lahendatakse koos

Oktoobris startiv Äripäeva Liidrite kollokvium tööstusjuhtidele on praktilise sisuga kohtumiste sari, kus kohtuvad juhid, keda ühendavad sarnased mured, väljakutsed, takistused ja juhtimisülesanded, mis vajavad lahendamist. Üks osa kohtumistest on praktilised arutelud, kus teemaks võib anda ka mõne oma olukorra, mis vajaks lahtiharutamist.
Tööstusjuhtide kollokviumil jagavad oma kogemusi ja juhtimisnõu mitmed nimekad tippjuhid teistest valdkondadest, kellega elu tihti kokku ei vii.
  • Tööstusjuhtide kollokviumil jagavad oma kogemusi ja juhtimisnõu mitmed nimekad tippjuhid teistest valdkondadest, kellega elu tihti kokku ei vii.
Äripäev käivitas 2022. aasta sügisel uue sündmuste formaadi, mis pole koolitus, seminar ega konverents, vaid viiest kohtumisest koosnev sisuline sari, kus vahetada erialaseid ja elulisi kogemusi ning arutleda päevakajaliste teemade üle.
Kohtumiste sarjale annavad väärtuse põnevad esinejad ja erilised toimumiskohad, aga ka osalejad ise, sest oma juhtimisväljakutseid saavad arutamiseks välja pakkuda kõik.
Ühes grupis osaleb kuni 20 juhti, kes külastavad erinevaid ettevõtteid, tutvuvad kogemuslugudega ning seejuures on peamine väärtus grupisisene networking. „Osalejate tutvusringkond suureneb, sest see on kokkusaamine inimestega, keda ühendavad sarnased mured, väljakutsed, takistused, juhtimisülesanded, mis vajavad lahendamist,“ tutvustab kollokviumi eestvedaja ja programmijuht Laine Randjärv.
„Umbes 6-tunnistel seminaripäevadel toimuvad juhtidele kohtumised ja töötoad, aga kõige olulisemad on siiski omavahelised arutelud, uute teadmiste omandamine ja juhtide endi poolt arutelule pandud olukordade lahtiharutamine,“ tutvustab Randjärv formaadi väärtusi.
Küberturbe töötoast juhi terviseni
Liidrite kollokviumis käsitletakse teemasid ja probleeme, mis on päriselt aktuaalsed. Näiteks on üks viiest päevast pühendatud juhi tervisele ja teine küberturvalisusele.
„Leian, et kahe aasta jooksul toimunud kohtumiste hulgast põnevaimad on olnud Rainer Saksa töötuba küberteemadel, kohtumised Eesti Kaitseväe juhatajate Martin Heremi ja Andrus Meriloga, Tallinna vanglatööstuse külastus ning paljudele avastamisrõõmu pakkunud Pärdi keskus, kus peetakse kokkusaamisi meestearst Margus Punabiga,“ täiendab Randjärv.
Dr Punab pöörab oma seminaril lisaks meeste ja vaimse tervise teemadele palju tähelepanu juhi igapäevastele ja ekstreemsetele väljakutsetele, toetudes esinemise ajal oma isiklikule kogemusele ja õppetundidele. „Kindlasti on juhi tervise teema väga tähtis, isegi kui seda ei juleta või ei taheta tunnistada – peavad juhid sellega tegelema. Uurimused tunnistavad, et meie endi tervis on tihti liigselt tagaplaanil,“ kirjeldab Randjärv levinud probleemi.
Viie kohtumisega saavutatakse grupis usaldus
Randjärv märgib, et seniste osalejate tagasiside on mõjunud innustavalt uute gruppide ja kohtumiste kavade koostamisele. „Kõige rohkem tuuakse tagasisides välja just uue võrgustiku tekkimist. Kui tavaliselt piirdutakse koolituse puhul ühekordse kokkusaamisega, siis viis aasta jooksul toimuvat kohtumist võimaldavad kasvada omavahelisel usaldusel – see omakorda on heaks baasiks pikaajaliste koostöösuhete loomisele,“ sõnab ta.
„Ligi pooled osalejatest pikendavad oma osavõttu ning tulevad järgmistele hooaegadele – see ongi meile kõige parem tagasiside,“ ütleb Randjärv. „Ja võttes kokku eelpool räägitu – Äripäeva Liidrite Kollokvium avardab nii silma- kui suhtlusringi. Grupi kaaslased leiavad ka koostöövõimalusi ning kasulikke tutvusi.“
Äripäeva Liidrite kollokvium alustas 2022. aasta sügisel ja praegu on läbivad programmi kokku 4 lendu – nendest kolm on ettevõtete juhid ja omanikud ning neljas grupp koondab tippettevõtete finantsjuhte eriala põhiselt. 30. oktoobril 2024 alustab tööstusjuhtide grupp.
Pane tähele
Stardib Äripäeva Liidrite kollokvium tööstusjuhtidele!
Tööstusjuhtide kollokvium stardib 30. oktoobril 2024 ja lõpeb 4. juunil 2025.
Tööstujuhtide 5 kohtumise teemad ja toimumiskohad on: kaitsetööstus (Milrem), meeskonna ja enese juhtimine (Pärdi keskus), vanglatööstus kui sotsiaalne faktor (Tallinna Vangla), küberkaitse (CybExer Technologies) ning tööstus ja kohalik omavalitsus (Haapsalu Uksetehas, Haapsalu Linnavalitsus ja kokkuvõtted Fra Mare Spa-s).
Kes kohtuvad tööstusjuhtidega? Milremi juht Kuldar Väärsi ja endine Kaitseväe juhataja kindral Martin Herem, tipparst Margus Punab, justiitsministeeriumi asekantsler Rait Kuuse ja Tallinna Vangla juht Hannes Liivak, tuntud kaitse- ja küberturvalisuse ekspert Rainer Saks ja Lauri Allmann, Haapsalu Uksetehase juht Tõnu Saaber ja Haapsalu linnapea Urmas Sukles.
Kollokviumi esimese hooaja kokkuvõtteid teeme Haapsalu Fra Mare Spas.
3 tugevat argumenti, miks osaleda tööstusjuhtide kollokviumis:
  • Areng juhina ja laienev tutvusvõrgustik. Viis kohtumist sama grupiga loob osalejate vahel usaldust ja pinnase edaspidiseks suhtlemiseks. Tippesinejatelt ja –ekspertidelt saad kaasa nõu ja kogemusi, mis toetab sind edaspidi juhitöös.
  • Piisavalt aega, et pühenduda sarnastele väljakutsetele. Kollokvium on platvorm, mille igal toimumispäeval on selge fookus ja piisavalt aega, et rääkida süvitsi ja tekitada laiemat arutelu.
  • Töötoad ja arutelud tagavad praktilisuse ja tööriistad. Omavaheliste arutelude teemad sünnivad suuresti kohapeal, sest fookuses on juhtide endi poolt arutelule pandud olukordade lahtiharutamine. Töötubadest saad kaasa igapäevatööks vajalikke tööriistu.
Äripäeva Liidrite kollokviumi kava ja esinejatega saab tutvuda SIIN.
NB! Kui ühest ettevõttest soovib osaleda vähemalt kaks juhti, siis küsi soodushinda [email protected].

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 01.10.24, 18:25
Müük kasvab, kui kasutad korralikku logistikat
Eesti turul üle 30 aasta tegutsenud Smarten Logistics pakub kolmanda osapoole logistikat ehk 3PL. Me hoolitseme kõige logistikaga seonduva eest: alates laovarude planeerimisest, kaupade vastuvõtust, arvele võtmisest, ladustamisest ning lõpetades nende klientideni toimetamisega. Lähemalt räägib Martin Karolin Smarteni müügiosakonnast.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele