Eesti suurim piimatoodete valmistaja Tere tõi
müügile Tartu Ülikooli teadlaste loodud tervislikku piimahappebakterit ja
kiudaineid sisaldava tervisesarja Dr Hellus.
Tere tervisetoodete sarja Dr. Hellus kuuluvad täna erineva maitsega jogurtid ja kohupiimakreemid ning keefir, mis sisaldavad Tartu ülikooli teadlaste Marika Mikelsaare ja Mihkel Zilmeri avastatud ning tööstuses edukalt kasutusele võetud tervistava toimega piimhappebakterit ME-3. Tervisesarja on täiendatud mitmesuguste kiudainetega, mis on head südamele, seedimisele ja immuunsussüsteemile.
Tere juhatuse liikme Siret Liivamägi sõnul on tervisetooted kasvava trendiga kogu maailmas ning on muutumas järjest populaarsemaks ka Eestis. Nõudlus nende järel kasvab lähiaastatel oluliselt. ”Üha kasvav nõudlus tervislike lisaväärtusega toiduainete osas on põhjendatav tänaste tarbijate kiire elutempoga ja tõusva terviseteadlikkusega. Vastupidamiseks hakkavad inimesed üha rohkem tervislikele eluviisidele mõtlema. Oluline osa selles on ka toidul,” lisas Liivamägi, kelle kinnitusel soovib Tere uue tootesarjaga tervislike toodete turusegmendis haarata liidripositsiooni. Tervisetooteid tarbivad Eestis stabiilselt suurusjärgus 350 000 inimest.
Tere uued jogurtid ja kohupiimakreemid sarjast Dr Hellus on vähese rasvasisaldusega (2,5%) ning nendesse on lisatud täiendavalt kiudaineid, mis on head seedimisele.
Seotud lood
Põhjamaade kontekstis võivad kliimariskid tunduda jätkuvalt ehk kauged, kuid ometi ei jää neist puutumata ka siinsed ärid, mõjutades peale põllumajanduse näiteks kaubandust, kinnisvara, pangandust, kindlustust. Nõustamisagentuuri Sustinere keskkonnaeksperdi Imre Bányászi sõnul tuleb ettevõtluse seisukohast lisaks asukohale läbi kaaluda tarneahelaga seotud ohukohad.