Autor: EHITUSFIRMA RAND JA TUULBERG AS • 28. juuni 2024

Ehitusfirma Rand & Tuulberg: kliendile antud sõna tuleb pidada, kasvõi oma kasumi arvelt

Foto: Silver Gutmann
Ehitusfirma Rand & Tuulberg omab pikka kogemust tööstus- ja laohoonete võtmed-kätte-lahenduste pakkumises. Arendusjuht ja juhatuse liige Joonas Matteus nendib, et ettevõtte enam kui 30aastase eduka tegutsemise võti peitub professionaalsuses, avatud ja ausas suhtluses, sõnapidamises ning oskuses hoida oma kliente ja partnereid.

Rand & Tuulbergi meeskond tunneb tööstushooneid väga hästi ning omab läbi grupi ka ise mitut tootmisettevõtet. „Sellest tulenevalt teame, mida ühelt healt tootmishoonelt oodatakse. Oleme alati oma suhtluses kliendiga võimalikult ausad ja avatud ning pakume tavapäraselt pikemat garantiid, mis omakorda tagab usalduse. Lisaks oleme paljudel klientidel aidanud hankida LEED või BREAAM sertifikaadid, mis näitavad hoone jätkusuutlikkust, energiatõhusust ning optimaalsust. Pikem vaade tulevikku on aina olulisem,” ütleb Matteus.

Kestlikkus on ka Rand & Tuulbergi pikaajalise strateegia üks nurgakividest. „Usume, et ehitus saab suurelt panustada paremasse homsesse ning kestlik mõtteviis on tulevase edu alus. Oleme küll hetkel selle teekonna alguses, aga koostöös hiljuti liitunud Grupi ESG juhiga liigume sellel teel kiiresti,” räägib arendusjuht. „Tänaseks on meil paigas pikad eesmärgid ja arengukava, millega saab tutvuda meie kodulehel. Samuti oleme alustanud oma jalajälje mõõtmisega, pöörame suurt tähelepanu oma energiatarbimisele ja efektiivsusele.”

Maxima

Kogemusi tööstushoonete valdkonnas on kogunenud omajagu

Tööstuses jagunevad ettevõtte kliendid kahte suuremasse gruppi. Esmalt ettevõtted, kes vajavad hoonet enda tootmise ja/või ladustamise tarbeks. Teiseks ettevõtted, kes arendavad tootmiskinnisvara kolmandatele osapooltele. Suurim hoone, mille ettevõte on ehitanud, on ligi 4,5 hektari suuruse pindalaga Maxima Logistikakeskus. Mahukamatest objektidest võiks veel välja tuua Aquaphori kaks tootmishoonet Narvas ja kaks Sillamäel. Üks omanäolisemaid objekte on Harju Elektrile ehitatud tootmis- ja laohooned, mille raudbetoonist välisseinad ja kandetarindid küll suurendasid algset investeeringut, kuid kindlasti kestavad ajas kauem.

Aquaphor Narva

Matteus nendib, et ehituspartnerina on Rand & Tuulbergi mõistlik kaasata võimalikult varajases planeeringustaadiumis, sest nii saavad ettevõtte spetsialistid nõustada kliente tegema häid otsuseid ja tagada ülejäänud protsessi võimalikult sujuva toimimise. Ja kuna ollakse osa suuremast ettevõtete grupist, saab tihti pakkuda klientidele lisaks konsultatsioonile paindlikumaid makselahendusi.

Rand & Tuulberg Gruppi kuuluvad kinnisvaraarendaja Vallikraavi Kinnisvara, tootmisettevõtted Columbia Kivi, Welement ja Muuga Betoonelement ning ehitusettevõtted Savekate (betoon), Hearum (eriosad) ja RTS Infra (taristu) ning RTG Projektbüroo (projekteerimine). „Tänu grupile on meil unikaalne ülevaade kogu väärtusahelast ja suudame pakkuda klientidele stabiilsust, parimaid kogemusi ning kõige optimaalsemaid lahendusi,” ütleb Matteus.

Aquaphor Sillamäe

Ta lisab, et hoonete rajamine on kahtlemata väärtus omaette, aga nende eesmärk on seda teha uusi ja häid suhteid luues. „Kliendid, kes meiega mõne projekti on läbi teinud, soovivad meiega jätkata ka tulevikus. See on suur rõõm. Soovime olla avatud ja ausad, pidada kinni kokkulepetest ning tagame, klient tunneb end hoitu ja väärtustatuna. Väga tähtis on see, et meie sõna maksab: kõik, mis oleme lubanud, oleme ka alati lõpuni viinud, isegi kui see on tulnud meie kasumi arvel. Viimased aastad on kaasa toonud palju meist mitteolenevaid mõjutusi, näiteks paratamatult on sõda ja sellele järgnenud energiakriis mõjutanud ka meid, eelkõige läbi järsult kallinenud sisendhindade. Samas tundub kohatu kurta meie probleemide üle, kui Ukrainas toimub aktiivne konflikt.”

Rand & Tuulberg sai alguse 1993. aastal. Enam kui kolmekümneaastase ajaloo jooksul on ehitusettevõte üle elanud mitmeid tormilisi perioode ja teinud läbi erinevaid arenguhüppeid. Neist võiks esile tuua 2002. aastal loodud Tallinna osakonna, 2015. aastal esmakordselt 100 miljoni euro suuruse käibe ületamise ning 2024. aastal aset leidnud juhtkonnavahetuse, mille käigus anti ettevõtte ohjad üle järgmisele generatsioonile ning selle kaudu loodetavasti saadakse ka tõuge järgmiseks hüppeks.

randtuulberg.ee

Harju Elektri tööstushooned
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077